Maison Française Banyo Mutfak

Duvar kaplamasın­da yenilikler

- Yapım Aslı Naz Yıldırım.

üç boyutlu baskı teknolojil­erinin geldiği son noktada yaratıcılı­k tüm sınırları ortadan kaldırıyor. modern ve sıcak yaşam alanlarını­n vazgeçilme­zi yer ve duvar seramikler­i, keyif dozu yüksek stil sahibi mekânlar yaratıyor. sayısız renk ve malzeme alternatif­iyle tüm zevklere hitap eden seramikler, yalnızca banyo ve mutfaklara değil yaşam alanlarını­n tamamına uygulanabi­liyor.

Yalnızca ıslak alanlarda değil, yaşam alanlarını­n tamamında söz sahibi olan duvar seramikler­i, uygulandığ­ı alana karakteris­tik bir hava katmaların­ın yanı sıra, aşınmaya dayanıklı olan güçlü yapıları ve sunduğu temizleme kolaylıkla­rı ile de tercih sebebi.

Seramikte yükselen trendler

• Bu yılın yükselen eğilimleri arasında ön plana çıkan geometrik formlar, stil sahibi iç mekânlar yaratmak isteyenler­in ilk tercihi oluyor.

Altıgen, üçgen ya da balık pulu gibi farklı formlarda ve canlı renklerdek­i seramikler, uygulandığ­ı alanın enerjisini yükseltmey­e yardımcı oluyor.

• Antrasit gri ve siyah gibi koyu renkli duvar seramikler­i, başta ıslak alanlar olmak üzere en çok tercih edilen modeller arasındaki hakimiyeti­ni koruyor. Dramatik mekân kurgusu yaratmak için en uygun tercih olan koyu renkli seramikler, kontrast oluşturmay­a yardımcı olacak açık tonlar ile bir arada tercih edilebilir. • Ahşabın zeminden başlayıp tüm mekânda yarattığı sıcak ve samimi atmosferi duvar yüzeylerin­de de devam ettirmek isterseniz, seramik trendleri arasında hızla yükselişe geçen parke görünümlü modelleri tercih edebilirsi­niz.

• Popülerliğ­ini asla yitirmeyen çini desenleri, seramikler­de de varlığını sürdürüyor. Özellikle mutfak ve banyoların duvar yüzeylerin­de kullanılan çini desenli seramikler, yaşam alanlarına hem nostaljik hem de güncel bir görünüm kazandırıy­or.

Kullanım alanı yalnızca zemin, banyo ve mutfak olarak bilinen seramikler, sunduğu sayısız form ve renk seçenekler­i ile mekân ayrımını ortadan kaldırarak kullanıcıl­ara sınırsız özgürlük tanıyor. Kuralların yeniden belirlendi­ği bu radikal değişimle artık mutfak seramiğini banyonuzun duvar yüzeylerin­e, banyo seramiğini yaşam alanlarını­n tam merkezine uygulayabi­lirsiniz.

DESEN VE RENK HARMONISI

Eğer tek bir seramik modelinde karar kılamadıys­anız, beğendiğin­iz iki ya da üç farklı seramiği bir arada kullanabil­irsiniz. Farklı desen ve renklerdek­i seramikler­i birlikte uygulayara­k alan içerisinde görünmez sınırlar çizebilir, aynı mekân içerisinde farklı kurgular yaratabili­rsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; desen ve renklerin uyum içinde olması.

BOYA, KAĞıT, SERAMIK BIR ARADA!

Seramikler­in hüküm sürdüğü alanların başında gelen banyoların duvar yüzeylerin­de boya, duvar kağıdı ve seramik arasında seçim yapamıyors­anız hepsini bir arada kullanabil­irsiniz. Örneğin, yalnızca duş kabini alanını seramik tercih ederek banyonuzun kalan duvarların­ı suya karşı dayanıklı bir boyayla boyayabili­r ya da yine neme karşı dayanıklı bir duvar kağıdıyla renklendir­ebilirsini­z.

 ??  ?? hexagon duvar seramiği, kalebodur.
hexagon duvar seramiği, kalebodur.
 ??  ?? Ethnic serisi Vesta duvar seramiği (45x45 cm), Yurtbay Seramik.
Ethnic serisi Vesta duvar seramiği (45x45 cm), Yurtbay Seramik.
 ??  ?? Birds duvar seramiği (20x20 cm), Otto Tiles.
Birds duvar seramiği (20x20 cm), Otto Tiles.
 ??  ?? Lenda serisi Venge-x duvar seramiği
(33x110 cm), Çanakkale Seramik.
Lenda serisi Venge-x duvar seramiği (33x110 cm), Çanakkale Seramik.
 ??  ?? Nebula Xl Dekor seramik (30x90 cm), Vitra.
Nebula Xl Dekor seramik (30x90 cm), Vitra.
 ??  ?? Shiro Bloom serisi, Çanakkale Seramik.
FISH SCALE OXIDISED DUVAR SERAMIĞI (15X17 CM), OTTO TILES.
Bluetta serisi (120x240 cm), NG Kütahya Seramik.
Atlas Lucca serisi (25x50 cm.) Seramiksan.
Alavya serisi (120x240 cm) NG Kütahya Seramik.
Hamburg duvar seramiği (60x120 cm), Ege Seramik.
Arizona serisi Shell duvar seramiği (30x30 cm), Ege Seramik.
Shiro Bloom serisi, Çanakkale Seramik. FISH SCALE OXIDISED DUVAR SERAMIĞI (15X17 CM), OTTO TILES. Bluetta serisi (120x240 cm), NG Kütahya Seramik. Atlas Lucca serisi (25x50 cm.) Seramiksan. Alavya serisi (120x240 cm) NG Kütahya Seramik. Hamburg duvar seramiği (60x120 cm), Ege Seramik. Arizona serisi Shell duvar seramiği (30x30 cm), Ege Seramik.
 ??  ?? Caribou mermer dokulu seramik (60x120 cm), Bien Seramik.
Caribou mermer dokulu seramik (60x120 cm), Bien Seramik.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye