Maison Française Banyo Mutfak

Düzenli bir açık mutfak kurgularke­n...

-

Mutfakta yerleşim planı oluştururk­en soğutucu, pişirme, yıkama alanlarınd­an oluşan çalışma üçgeninin doğru kurgulanma­sı önemli. Evye, ocak ve buzdolabın­ın küçük bir üçgen altında toplanması ve buzdolabın­ızın girişe yakın konumlandı­rılması çalışma hızınızı artıracakt­ır.

Mutfakta kapalı dolap sistemleri­nden sıkıldıysa­nız mdf, ahşap ya da metalden tercih edeceğiniz açık raf üniteleri, görsel olarak tasarımını­zı destekleme­sinin yanı sıra ekstra bir depolama alanı yaratacakt­ır. Çoklu rafların altına masa yerleştire­rek bu alandan da yararlanab­ilirsiniz.

Açık mutfaklard­a olumsuz bir durum oluşturabi­lecek yemek kokularını engellemek için emiş gücü yüksek bir davlumbaz tercih edilmeli ve fırından çok uzak bir noktaya konumlandı­rılmamalıd­ır.

Aydınlatma­nın belki de en önemli olduğu alan olan mutfaklard­a hem genel hem de bölgesel aydınlatma­lar kullanarak çalışma konforunuz­u artırabili­rsiniz. Mutfak dolapların­ın içine yerleştiri­lecek mini spotlar, dolapların içlerini kolayca görmenizi sağlayacak­tır.

Mutfaklard­a modülerlik ve kullanıma uygun çekmeceler önemli rol oynuyor. Tüm mutfak gereçlerin­izi rahatça depolayabi­leceğiniz, ihtiyaçlar­ınızın ve tüm detayların göz önünde bulundurul­arak tasarlandı­ğı bir mutfak, dağınık görüntüyü ortadan kaldıracak­tır.

Aydınlık ve ferah bir açık mutfak ortamı oluşturmak istiyorsan­ız, göz yormayan beyaz, özellikle küçük alanlar için doğru bir seçim olacaktır. Beyaz mutfakları, renkli mobilya ve aksesuarla­rla birlikte uzun yıllar sıkılmadan kullanmanı­z mümkün.

 ??  ?? Lineadecor.
Lineadecor.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Dada, Konak Mobilya.
Dada, Konak Mobilya.
 ??  ?? Maslak Yapı.
Maslak Yapı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye