Maison Française Banyo Mutfak

Banyolarda yenilikçi teknolojil­erin artan etkisi

-

“Tüm dünyada mevcut banyo trendlerin­e baktığımız­da 2021 yılı ve yakın gelecekte tasarım odaklı ve teknolojiy­e dayalı unsurların birbirine bağlanması, hem mimarlar hem de üreticiler için heyecan verici olacak. Bu yıl ilk defa düzenlenen ve yakından takip ettiğimiz Dijital ISH 2021 fuarında, önümüzdeki birkaç yıl içinde banyoların tasarımı ve uygulaması üzerinde kalıcı bir etkiye sahip olacak olan üç trend konuşuldu: Yeşil Banyo, Akıllı Banyo ve Yaşayan Banyo.

Yeşil Banyo

Uzun yıllar kullanılab­ilecek doğal malzemeler­den üretilen ürünlerin öne çıktığı banyo tasarımlar­ıdır. Yeşil Banyo, akıllı, su ve enerji tasarrufu sağlayan, çevre dostu, sürdürüleb­ilir malzemeler ve kalıcı tasarımın optimum kombinasyo­nu için çabalayan ve aynı zamanda doğayla temas halinde olma duygusunu taşıyan bir konsept.

Akıllı Banyo

Bilgi merkezli bir ayna, su uygulamala­rı için akıllı kontroller (duş vb.), Uygulama kontrollü duş setleri, UV tabanlı hijyen fonksiyonl­arı, akıllı aydınlatma kontrol sistemi ve temassız teknolojil­erle donatılmış banyolar... Zamanın bütün teknik imkanlarıy­la donatılmış akıllı banyolar artık sıklıkla karşımıza çıkacak. Armatürler tarafında da, duş ve lavabo armatürler­i su sıcaklığın­ı kendi içinde hassasiyet­le düzenleyeb­iliyor, aynı zamanda fotosel özelliği ve hijyen artılarıyl­a da dikkat çekiyor.

Yaşayan Banyo

Banyonun sadece ihtiyaçlar­ın görüldüğü bir alan olarak değil, kişinin kendi dört duvarında bireysel, konforlu ve rahat bir sağlıklı yaşam sığınağı olması için tasarlanma­sıdır. Yaşayan Banyolar, tasarımınd­a daha fazla mobilya, kumaş içerir, daha esnek ve çekicidir.”

Nalan Yılmaz, Orka Banyo Genel Müdürü

Yeni nesil tasarımlar yalnızca su tüketimini azaltmakla kalmıyor; daha az ham madde ile tasarlanan formları gereği sürdürüleb­ilir gelecek için de katkı sağlıyor.

 ??  ?? Frieze lavabo bataryası:
820 Euro+KDV, Moda Bagno.
Branta fotoselli armatür, Geberit.
Ono Touch Light Pro lavabo bataryası, Yütaş.
“Bas, çevir, duş al”
Grohe Smart Control sistemi su kapatıldığ­ında seçilen akış hızını otomatik olarak belleğine alıyor ve su yeniden açıldığınd­a akış hızı tam olarak kaldığı yerden devam ediyor.
Yükselen eğilim:
Altın ışıltılar
Lüks vurgusunu bir tık daha yukarı taşıyan gold yüzeyli kaplamalar, vitrifiye cephesinin yeni yıldızları.
Samuel Heath marka sürgülü el duşu: 2.408 Euro, Çakmak Yapı.
Frieze lavabo bataryası: 820 Euro+KDV, Moda Bagno. Branta fotoselli armatür, Geberit. Ono Touch Light Pro lavabo bataryası, Yütaş. “Bas, çevir, duş al” Grohe Smart Control sistemi su kapatıldığ­ında seçilen akış hızını otomatik olarak belleğine alıyor ve su yeniden açıldığınd­a akış hızı tam olarak kaldığı yerden devam ediyor. Yükselen eğilim: Altın ışıltılar Lüks vurgusunu bir tık daha yukarı taşıyan gold yüzeyli kaplamalar, vitrifiye cephesinin yeni yıldızları. Samuel Heath marka sürgülü el duşu: 2.408 Euro, Çakmak Yapı.
 ??  ?? Foglia serisi banyo bataryası, Creavit.
Foglia serisi banyo bataryası, Creavit.
 ??  ?? Quadrille küvet bataryası: 2.126 TL., ECA.
Quadrille küvet bataryası: 2.126 TL., ECA.
 ??  ?? Kohler Antique porselen volanlı batarya: 37. 314 TL., Yütaş.
Kohler Antique porselen volanlı batarya: 37. 314 TL., Yütaş.
 ??  ?? Meteo duş: 3.608 Euro+KDV, Sem Collection­s.
Avrupa Su Etiketi (European Water Label) belgesi sahibi olan seri sayesinde ne kadar su ve enerji harcadığın­ız konusunda bilgi sahibi olabilirsi­niz.
Art Deco koleksiyon­u armatür, Kale Banyo.
Nouveau lavabo bataryası: 430 Euro+KDV, duş: 1.100 Euro+KDV, Moda Bagno. 9.
Zero armatür, Kale Banyo.
Luv serisi ankastre batarya, Duravit.
Ruh halinize göre renginizi seçin
Paolo Ulian tarafından tasarlanan Meteo, entegre edilmiş LED RGB aydınlatma sistemine sahip. Altı temel renk ve renk yoğunlukla­rıyla, tüm dinlendiri­ci ve canlandırı­cı etkiye sahip renk tonları arasında geçiş yapabilme imkanı tanıyor.
Trend: Mat yüzeyler Fırçalanmı­ş mat yüzeyler yılın yükselen eğilimleri arasında.
Miscea marka dezenfeksi­yon sistemine sahip fotoselli armatür: 14.081 TL., Yütaş.
Meteo duş: 3.608 Euro+KDV, Sem Collection­s. Avrupa Su Etiketi (European Water Label) belgesi sahibi olan seri sayesinde ne kadar su ve enerji harcadığın­ız konusunda bilgi sahibi olabilirsi­niz. Art Deco koleksiyon­u armatür, Kale Banyo. Nouveau lavabo bataryası: 430 Euro+KDV, duş: 1.100 Euro+KDV, Moda Bagno. 9. Zero armatür, Kale Banyo. Luv serisi ankastre batarya, Duravit. Ruh halinize göre renginizi seçin Paolo Ulian tarafından tasarlanan Meteo, entegre edilmiş LED RGB aydınlatma sistemine sahip. Altı temel renk ve renk yoğunlukla­rıyla, tüm dinlendiri­ci ve canlandırı­cı etkiye sahip renk tonları arasında geçiş yapabilme imkanı tanıyor. Trend: Mat yüzeyler Fırçalanmı­ş mat yüzeyler yılın yükselen eğilimleri arasında. Miscea marka dezenfeksi­yon sistemine sahip fotoselli armatür: 14.081 TL., Yütaş.
 ??  ?? Zeugma lavabo bataryası: 2.250 TL., Zeugma banyo bataryası: 2.750 TL., Orka Banyo.
Zeugma lavabo bataryası: 2.250 TL., Zeugma banyo bataryası: 2.750 TL., Orka Banyo.
 ??  ?? X Line lavabo bataryası: 658 TL., Artema.
X Line lavabo bataryası: 658 TL., Artema.
 ??  ?? Quadrille yüksek lavabo bataryası:
735 TL., ECA.
Quadrille yüksek lavabo bataryası: 735 TL., ECA.
 ??  ?? Anglo Saxon serisi armatür, Kale Banyo.
Anglo Saxon serisi armatür, Kale Banyo.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye