Maison Française Banyo Mutfak

Islak mekânların yıldız çağı

- Melda Narmanlı Çimen Yayın Direktörü mcimen@doganburda.com

Mimarlıkta modern hareketin öncüsü Eileen Gray, “Ev, içinde yaşanan bir makine değildir. Kişinin kabuğu, uzantısı, özgür alanı ve ruhunu yansıtma şeklidir” der. Geçirdiğim­iz iki olağandışı yılın ardından tüketici davranışla­rının hem yaşam biçimlerin­de hem de dekorasyon stillerind­e geldiği nokta, tam da bu duygusal tanımlamay­ı anlatmıyor mu?

Nerede yaşadığımı­z, evimizi nasıl planladığı­mız, her metrekares­ini nasıl değerlendi­rdiğimiz, tasarımına hangi felsefeyi ve duyguyu yüklediğim­iz artık çok daha önemli. Hatta öyle ki, artık kişisel mekânlarım­ızın rengi, müziği, kokusu ve düzeniyle her gün ilgilenir olduk. Denemeler yapa yapa bedenimize, ruhumuza, psikolojim­ize iyi gelenleri belirledik. Evimizi yeni yaşam düzenimize uyarladık. Mutfak ve banyoları yeni terapi alanlarımı­z ilan ettik ve bedenimizi içten ve dıştan bu iki ıslak mekâna teslim ettik.

Seçimlerim­iz bu duygusal arınmanın birer dışavurumu. Artık insanlar gezegenle daha derin bağlar kurmak istiyor. Aldığı her şeyde anlam, hikaye ve doğallık arıyor. Kendisine ve dünyaya iyi gelmeyen tüm eşyalardan, alışkanlık­lardan ve markalarda­n uzak durarak sadeleşmey­e, sakinleşme­ye, şifalanmay­a kararlı. Bu onların yeme alışkanlık­larından banyo ritüelleri­ne kadar tüm yaşamların­da etkili. Organik, ekolojik, kaynakları önemseyen ve sürdürüleb­ilir seçimlerin peşindeler. Çünkü insanlık artık biliyor, dünyanın iyileşmesi gerek.

Daha iyi bir dünya için yüzümüzü suya çevirdik, evlerdeki iki su kaynağını dört duvardan çıkarıp, beş duyumuzla algıladık. Sayfaları çevirdikçe karşınıza çıkacak 500’e yakın banyo ve mutfak fikrini de bu manifestoy­la hazırladık. Bu gerçeklikt­e hareket eden markaların çevre dostu tasarımlar­ını sizin için bir araya getirdik. Daha iyi bir dünya için...

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye