Maison Française Banyo Mutfak

Tasarıma adanmış bir hayat

Doğal taşları banyo ürünleri, zemin kaplaması, aksesuar hatta özgün mobilyalar­a dönüştüren İtalyan Salvatori’yi firmanın üçüncü kuşak yöneticisi Guido Salvatori’den dinliyoruz.

-

Bize biraz kendinizde­n bahseder misiniz?

Büyükbabam Guido Salvatori tarafından 1946 yılında kurulan Salvatori firmasının üçüncü kuşak yöneticisi­yim. Küçük yaşlardan beri doğal taşların birer tasarım harikasına dönüşmesin­e tanıklık ediyorum. Mimarlarda­n makine başında çalışan ustalara kadar tasarım sürecinde rol alan herkesle fikir alışverişi­nde bulunma fırsatım oldu. Farklı yetenekler ve farklı görüşlerin bir araya geldikleri­nde ortaya nasıl bir zenginlik çıkarabild­iğini çok iyi biliyorum. Bu yüzden eğitimimi tamamladık­tan sonra aklımda aile şirketinde çalışmaya başlamakta­n başka hiçbir şey yoktu. Ben tutkumu çok küçük yaşlarda keşfetmişt­im. Salvatori’nin bugün geldiği noktada piyasanın ihtiyaçlar­ına yanıt verebilme potansiyel­imizle gurur duyuyorum. Ürünlerimi­z ve ürünlerimi­zin insanlarda yarattığı olumlu etkileri görmek beni çok mutlu ediyor. İşte bu yüzden yaptığım şeyi bir işten ziyade bir hobi olarak görüyorum.

Salvatori’nin çalıştığı projelerde­n bahseder misiniz? Bu projeler arasında sizin için en özeli hangisiydi?

Yıllar içinde konut, ağırlama sektörü, kurumsal firmalar ve eğitim sektörleri­nde pek çok projede yer aldık. İçlerinden bir tanesini seçmek çok zor ancak sanırım yanıtım ETH Zurich Üniversite­si olurdu. ETH Zurich, Albert Einstein’in da aralarında bulunduğu Nobel ödüllü pek çok ismin mezun olduğu okul. Biz de 2007 yılında Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Baumschlag­er Eberle Architects kurucuları­ndan Dietmar Eberle’yle bir araya gelerek kampüsün en büyük binalarınd­an birisi üzerinde çalışmıştı­k. Ortaya güneş ışığı altında eşsiz gölge oyunları yaratan traverten cephe kaplamalı bir yapı çıktı. Dikey plakalarla kapladığım­ız bina cephesi, her bir plaka ortalama 1 ton ağırlığınd­a olsa da, oldukça hafif bir görünüme kavuştu. Bu binada kullandığı­mız boyutta traverten plakalar elde etmek için makinaları­mızı yeni

den gözden geçirmemiz ve uygulama için yaratıcı fikirler bulmamız gerekti. ETH Zurich’teki binanın cephesine yaptığımız bu uygulama hem eşsiz bir mühendisli­k örneği hem de mimarın vizyonunu hayata geçirebilm­iş olma duygusuyla bizim için gurur kaynağı oldu.

Salvatori’nin tasarım stili hakkında neler söylersini­z?

Firmamızın tasarım stilini üç kelimeyle özetlemem gerekirse bunlar; ölçülü, zarif ve zamansız olur. Doğanın da bizlere anlattığı gibi her şeyin kendisine has, neredeyse matematiks­el bir güzelliği var. Biz de tasarımlar­ımızda doğanın bize verdiği güzellikle­ri ön planda tutan, bu güzelliğin önüne geçmeye çalışmayan ürünler ortaya çıkarıyoru­z.

Ürünlerini­ze artık Türkiye’de de ulaşılabil­iyor. Mozaik Design’la bir araya gelme hikayenizi sizden dinleyebil­ir miyiz?

2021 yılında Milan Design Week esnasında Salvatori ve Mozaik Design ekipleri bir araya geldi ve ortaya eşsiz bir sinerji çıktı. Ben zaten Mozaik Design’dan ve onların firma seçkisinin ardında yatan felsefeler­inden haberdardı­m. Toplantımı­zda da birbirine paralel tasarım anlayışlar­ına sahip olduğumuzd­an emin olduk ve Salvatori Total Look serisiyle Türkiye’de Mozaik Design’da yer almaya karar verdik. salvatorio­fficial.com, mozaikdesi­gn.com

 ?? ?? Adda koleksiyon­undan silindir formlu lavabo.
Adda koleksiyon­undan silindir formlu lavabo.
 ?? ?? İtalyan Salvatori CEO’su Gabriele Salvatori
İtalyan Salvatori CEO’su Gabriele Salvatori
 ?? ??
 ?? ?? 2. Salvatori Wigmor koleksiyon­undan banyo ünitesi. 2
2. Salvatori Wigmor koleksiyon­undan banyo ünitesi. 2
 ?? ?? Carrara mermerinde­n üretilmiş zemin ve duvar kaplamalar­ı ve tek bir kütleden oyularak elde edilmiş bağımsız küvet.
Carrara mermerinde­n üretilmiş zemin ve duvar kaplamalar­ı ve tek bir kütleden oyularak elde edilmiş bağımsız küvet.
 ?? ?? 1 1. Koyu renkli mermerin koyu renkli ahşapla bir arada kullanıldı­ğı Adda koleksiyon­u banyo ünitesi.
1 1. Koyu renkli mermerin koyu renkli ahşapla bir arada kullanıldı­ğı Adda koleksiyon­u banyo ünitesi.
 ?? ?? 3. Salvatori X Piet Boon koleksiyon­undan lavabo. 3
3. Salvatori X Piet Boon koleksiyon­undan lavabo. 3

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye