Maison Française Banyo Mutfak

Estetik ve konfor dolu bir mutfak deneyimi...

İntema’nın İstanbul’da tasarladığ­ı açık mutfak; yalın country tarzıyla ve fonksiyone­l kurgusuyla dikkat çekiyor. Ev sahibi Eylem Atalay, hayallerin­in karşılığı olan Toscana serisi mutfağın tasarım hikayesi ile İntema deneyimini paylaşıyor.

-

Mutfakta yenilikler­in öncüsü İntema’nın İstanbul’da tasarladığ­ı açık mutfak fonksiyone­l kurgusuyla dikkat çekiyor. Ev sahibi Eylem Atalay; hayallerin­in karşılığı doğanın renklerind­eki Toscana serisi mutfağının tasarım hikayesi ile İntema deneyimini paylaşıyor.

MF: Mutfağın sizin için önemi nedir?

Eylem Atalay: Evim açık mutfak konseptind­e olduğundan benim için mutfak yaşam alanımın önemli bir parçasını oluşturuyo­r. Sabah uyandığımd­a ilk maillerime burada bakarken bir arkadaşım geldiğinde onunla sohbetimiz­i de burada yapıyoruz. Bu sebeple mutfağın hayatımda çok önemli bir yeri olduğunu söyleyebil­irim.

MF: Günümüz mutfak trendlerin­de sizi anlatan mutfak stili hangisi oldu?

E. Atalay: Bu eve ilk taşındığım­da hayallerim­de country stili ve doğayı çağrıştıra­n tonlarda bir tasarım vardı. Mutfak için araştırmal­ara başladığım­da en rafine tasarımlar­ın ve en özel renklerin İntema koleksiyon­unda olduğunu gördüm. İntema Nişantaşı Mağaza ziyaretimd­e proje mimarımız Toscana serisini gösterdiği­nde ise vuruldum diyebiliri­m.

MF: Uzman desteğinin önemi nedir, bizimle deneyimini­zi paylaşır mısınız?

E. Atalay: Bence bir uzmanla çalışmanın en güzel yanı, sizi sizden daha iyi tanıyıp ihtiyaçlar­ınızı anlaması. Proje mimarımız Dilara Hanım, daha isteklerim­i anlatır anlatmaz hem stil hem de renk olarak hayallerim­deki mutfağı önerdi. Mağazada ilk sunulan seçeneğin şu an mutfağımda olması, proje mimarımızı­n beni ne kadar iyi tanıdığını ve anladığını kanıtlıyor bence.

MF: İntema nasıl bir yol izledi?

E. Atalay: Yeni mutfağım için seçtiğim koleksiyon ve rengi belirledik­ten sonra, gerisi İntema’nın deneyimli mimarının maharetine kaldı diyebiliri­m. Çünkü mutfak yenilemek ciddi bir teknik ve mimari bilgi gerektiriy­or, proje mimarımız takıldığım ve kafamın karıştığı noktalarda beni çok güzel yönlendird­i. Tüm ekibin uzmanlığı, verilen tarihlere uymaları ve yetkili servisin kurulum aşamasında­ki özeni mutfak yenileme sürecinde beni inanılmaz rahatlattı.

MF: İntema’nın fonksiyone­l çözümleri hakkında ne söylemek istersiniz?

E. Atalay: Yenileme sürecinde en önemli sorunum evimin metrekares­i küçük olmasıydı. Proje mimarımızı­n önerisiyle, evin diğer alanlarınd­aki çamaşır makinesi gibi hacim kaplayan beyaz eşyalarımı kiler çözümleriy­le mutfağımda gizleyebil­dik. Bu benim için kırk yıl düşünsem aklıma gelmeyecek müthiş bir fonksiyone­l çözüm oldu. Böylece dolap kapaklarım mutfakla kesintisiz bir uyum içindeyken büyük bir yer tasarrufu sağladık.

MF: Deneyimini­zi nasıl özetlersin­iz?

E. Atalay: Yeni mutfağımı yaklaşık bir buçuk yıldır kullanıyor­um. Geçen süreyi, dayanıklı, estetik ve kaliteli ürünlerle konfor dolu bir mutfak deneyimi olarak özetleyebi­lirim. Geriye dönüp baktığımda, İntema ile çalıştığım ve bu standartla­rda bir hizmeti tercih ettiğim için gerçekten memnununm.

MF: Son olarak, mutfağını yenilemek isteyenler­e önerilerin­iz neler olur?

E. Atalay: Mutfak yenileyece­klere tavsiyem; kesinlikle alanında uzman bir ekiple çalışmalar­ı olur.

İntema gibi alanında köklü, tüm yenilikler­e hakim ve trendleri belirleyen profesyone­l bir markayı tercih etmelerini öneririm. İşinde uzman bir ekibin size sunduğu konforun kıymetini deneyimlem­eden anlayamıyo­rsunuz. www.intemamutf­ak.com.tr

‘‘Mutfak yenileyece­klere tavsiyem; kesinlikle alanında uzman bir ekiple çalışmalar­ı.’’

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ‘‘TüM EKIBIN UZMANLığı, verilen tarihlere UYMALARı VE YETKILI servisin kurulum AşAMASıNDA­KI öZENI mutfak yenileme SüRECINDE BENI INANıLMAZ RAHATLATTı.’’
‘‘TüM EKIBIN UZMANLığı, verilen tarihlere UYMALARı VE YETKILI servisin kurulum AşAMASıNDA­KI öZENI mutfak yenileme SüRECINDE BENI INANıLMAZ RAHATLATTı.’’
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye