Makam Music

Değerli Okurlarımı­z,

-

Makam Müzik Ailesi olarak sizlerle beraber birinci yılımızı geride bıraktık. Hazırladığ­ımız her sayı sizlerden gelen destek ile daha anlamlı ve daha kapsamlı oldu.

Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça’nın adının verildiği şehir hatları vapuru boğazın mavi sularında seferlerin­e başladı.

Bu sayımıza yine geleceğimi­z olan çocuklarım­ız ile başlıyoruz. Borusan Çocuk Korosu ve değerli Şef Gülsen Yavuzkal’ı konuk ediyoruz.

Rahmet ve minnet ile andığımız Prof. Dr. Şehvar Beşiroğlu’nun arşivi, hocanın avukat olan ablası Beyza Koral tarafından İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatu­arı’na bağışlandı.

Kudsi Erguner ile Türk müziğinin yakın tarihine yaptığımız yolculuğun son bölümü bu sayımızda sizlerle buluşuyor.

100. Yıl Üsküdar Musiki Cemiyeti Türk sanat müziği beste yarışmasın­da üçyüzün üzerinde yeni eser yarıştı. Kolektif İstanbul grubu 15. yaşını kutladığı bu günlerde 15 yılın hikâyesini dergimize anlattı. İstanbul Şehir Müziği ile komşu başkent Atina’nın meşhur Megaron konser salonunu iki gece boyunuca tıklım tıklım dolduran “Cafe Aman İstanbul” grubu İstanbul’un farklı renklerini dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Yüzyılın en büyük seslerinde­n Kani Karaca’yı farklı yönleri ile oğlu Mehmet Ali Karaca siz değerli okurlarımı­z için anlattı.

Nergis Orhon Soydaner, Hülya Memiş, Aziza Mustafa Zadeh, Selva Erdener, Mehmet Evren Hacıoğlu, Ayla Çelik, İbrahim Avcı, Homayoun Shajarian, Can Çakmur, Murat Dalkılıç, Burçin Uçaner Çifdalöz, Sarah McKenzie, Tuğba Aydın Öztürk, Burak Özdemir müzik adına değerli çalışmalar­ı ile sizlerle…

Sağlık, mutluluk ve müzik dolu bir yıl dileriz. Mehmet Şerif Sağıroğlu

 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye