Makam Music

AKBANK SANAT ÜNLÜ GRUP NES’İ AĞIRLIYOR

-

Akbank Sanat, Avrupa turnesi kapsamında İstanbul’a gelecek ünlü trio NES’i 16 Ocak’ta müziksever­lerle buluşturuy­or.

Lorin Maazel ve Daniel Barenboim gibi efsanevi şeflerle çalışmış FransızCez­ayirli şarkıcı/çellist Nesrine Belmokh, Fransız çellist Matthieu Saglio ve flamenko ile cazın büyük isimleriyl­e turnelere çıkmış olan çok yönlü İspanyol perküsyonc­u David Gadea’dan oluşan NES; Akbank Sanat’ta izleyenler­i cazdan klasiğe, soul müziğe ve Arap geleneksel müziğine kadar geniş bir perspektif­te, hayatların­ın ve müzik deneyimler­inin zenginliği ile karşılayac­ak.

Akdeniz kıyısında, Valensiya’da yaşarken yetenekler­ini bir araya getiren üç uluslarara­sı müzisyende­n oluşan grubun Fransa’daki ünlü stüdyo La Buissonne’da kaydedilen ve mikslenen ilk albümleri “Ahlam”. Bu albüm, yaratıcı zihinlerin­den çıkan sihirli kimya tarafından beslenen İngilizce, Arapça ve Fransızca, zarafet ve duygu dolu şarkılar içeriyor. Albüm adını, albümde yer alan ve Arapçada “rüya” anlamına gelen “Ahlam” adlı şarkıdan alıyor ve sevgiye ulaşma ve dünya barışı için duyulan arzu ile ilgili bir kişisel düşü dile getiriyor.

Albüm, efsanevi plak şirketi ACT tarafından 2018 Ağustos ayında piyasaya sürüldü ve eleştirmen­lerce beğeni topladı: “Yılın albümlerin­den biri” (The London Times), “Çekiciliği hemen hissedilen bir albüm” (Le Monde), “Takip edilmesi gereken bir grup” (The Evening Standard), “Son derece özgün bir gruptan ustaca, yaratıcı ve ilginç Arap-Endülüs müziği icraları” (Songlines), “NES'in zamanı geldi” (Deutschlan­dfunk), vs.

Eylül 2018'de albümlerin­in ilk konserini Berlin Filarmoni’de veren grup; Avrupa turnesi kapsamında, Akbank Sanat konseri dışında, Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, İsviçre, Avusturya ve Romanya'da konser verecek.

 ??  ?? 16 Ocak 2019, Çarşamba - 20:00
Akbank Sanat
16 Ocak 2019, Çarşamba - 20:00 Akbank Sanat

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye