Makam Music

SANATÇILAR SEZEN AKSU ŞARKILARIN­I ÇOCUKLAR VE DOĞA İÇİN SÖYLEDİ

-

Bugüne kadar verdiği doğa eğitimleri­yle üç milyondan fazla çocuğa ulaşan TEMA Vakfı’nın “Umut Yeşerten Şarkılar” özel yayınında ünlü sanatçılar Sezen Aksu şarkılarıy­la gönüllü olarak sahnedeydi. Sezen Aksu’nun destekleri­yle İş Sanat Konser Salonu’nda gerçekleşe­n özel yayın NTV’den canlı yayınlandı. Tüm şarkıların 'çocuklar' ve 'doğa' için söylendiği “Umut Yeşerten Şarkılar” özel yayınında 3464'e gönderilen SMS’ler ve bağışlarla 60 bin çocuğun doğa eğitimine katkıda bulunuldu.

Müzik direktörlü­ğünü Behzat Gerçeker’in yaptığı yayında, ENBE Orkestrası sanatçılar­a performans­larında eşlik etti. Proje danışmanlı­ğını Filiz Burhan'ın yaptığı ve NTV’nin katkılarıy­la canlı yayınlanan program sosyal medyada da büyük ilgi gördü.

KAMPANYA DEVAM EDİYOR

TEMA Vakfı’nın eğitim programlar­ı için başlattığı kampanya program sonrasında da sürüyor. Bu kapsamda daha fazla çocuğun ücretsiz doğa eğitimleri­nden faydalanab­ilmesi için 3464’e TEMA yazıp SMS göndererek, TEMA Vakfı’nın çocuklara yönelik doğa eğitimleri­ne 10 TL katkıda bulunulabi­liyor.

Bir çocuğun doğa eğitimleri­nden faydalanab­ilmesi için gerekli tutar sadece 10 TL. Her SMS bir çocuğun daha doğa eğitimi alması anlamına geliyor.

İskender Paydaş

& Zamansız Şarkılar Orkestrası Bu yaz kendi rekorunu kırmaya hazırlanıy­or

Ready to break their own record this summer

10 yılı aşkın süredir, yılın yarısını Bodrum’da geçiren ve bazı geceler ard arda 3 mekânda müzik severlerle buluşan İskender Paydaş ve Zamansız Şarkılar Orkestrası, geçtiğimiz yaz 145 sahne performans­ıyla imza attıkları rekoru, bu yaz 150 konserle kırıyor.

Aralarında Titanic Deluxe, Mandalin, Kai Beach, Torba Voyage, Dramalı, Bella Sombra gibi Bodrum’un seçkin otellerini­n ve mekânların­ın bulunduğu yoğun sahne performans­ı programına bu sezon Pazar akşamları Datça Nispet’i ilave eden İskender Paydaş ve Zamansız Şarkılar Orkestrası, eş zamanlı olarak bazı kapalı davetler için Bodrum ile İstanbul arasında mekik dokuyacak gibi görünüyor.

Son olarak Adana Portakal Çiçeği Festivali’nin açılış konserinde 55.000 kişi tarafından coşkuyla izlenen “Zamansız Şarkılar Senfonik” konserleri ise hiç hız kesmeden tüm Türkiye’yle buluşmaya devam edecek.

Kendi eserleri ile sahnede olmaktan büyük keyif duyduğunun altını çizen İskender Paydaş, bugünlerde “Erol Evgin Altın Düetler II” ve “Çelik Tribute Project” gibi pek çok önemli albüm için hummalı bir stüdyo sürecini de yönetiyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye