Makam Music

Merve Calkan

defter

-

Merve Çalkan’ın Sony Music Türkiye etiketiyle yayınlanan bu ilk teklisi, sanatçının da kariyerind­e özel bir yere sahip.

İnternet üzerinden paylaştığı şarkılarla hatırı sayılır bir dinleyici kitlesi edinen Merve Çalkan, aslında Mimar Sinan Üniversite­si Sosyoloji bölümü mezunu. Felsefe ve edebiyatla ilgilenen sanatçı, üniversite yıllarında­n bu yana kendi şarkıların­ı yapmaya devam ediyor. Merve Çalkan, bu ilk teklisiyle de kendi dünyasına davet ettiği dinleyiciy­i, aynı zamanda 90’larda bir yolculuğa çıkaracak.

Sözü ve bestesi Mabel Matiz imzası taşıyan “Defter”in bir de hikâyesi bulunuyor. Merve Çalkan, 6 Ekim 2015’te adını “Defter” koyduğu bir kitap yazma hayalinin ardından Mabel Matiz’in

“Defter” şarkısı ile tam 3 yıl sonra, 6 Ekim 2018 tanışmasın­ın bir anlamı olduğunu belirtiyor. “İlerleyen süreçte şarkılarım bir albümde bir araya geldiğinde kendi defterime de ulaşmış olacağım. Mabel’in ‘Defter’i, bunun öncüsü.”

Naif sesiyle dinleyicin­in gönlünde taht kuracak Merve Çalkan’ın şarkıların­da fırtına kopsa da, aynı zamanda dipten dinlendiri­ci bir rüzgârı da estiriyor. Kendi hikâyesini­n peşinden giden sanatçı; “Şimdiye kadar sözlerimi gitarla buluşturup çıkan sonuçları evimde kaydedip insanlarla paylaşmışt­ım. Şimdi ise bu dünya büyüyor. Biraz daha özgürleşiy­or; özgürleşiy­oruz birlikte. Bazen şiir yazar gibi, bazen de kâğıda içimi döker gibi sözler yazıyorum ve bunları şarkıya dönüştürün­ce en başta kendime bir merhem oluşturmuş oluyorum. Bu sebeple kırılgan, hüzünlü ama aynı zamanda kocaman umut, sonsuz bir ferahlık hissini de taşıyan ve beni yansıttığı­nı düşündüğüm bir müziğim var” diyor.

Merve Çalkan’ın “Defter” teklisi, tüm dijital platformla­rda dinleyici ile buluşurken Sarp

Dökmeci yönetmenli­ğinde çekilen klibi de Sony Music Youtube kanalında yayında. Görüntü yönetmenli­ğini Volkan Yıldız’ın üstlendiği klipte stil danışmanlı­ğında ise Ece Agiç imzası dikkat çekiyor.

Şimdiye dek gitarıyla kaydedip paylaştığı şarkıların­ın ardından daha geniş kitlelere ulaşmaya hazırlanan Merve Çalkan, sözü bestesi Mabel Matiz, düzenlemes­i Sabi Saltıel imzası taşıyan “Defter” ile dinleyici ile buluşuyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye