Makam Music

NİL’İN KIZLARI

Nil Karaibrahi­mgil ve Türk Eğitim Vakfı’nın Kız Bursiyerle­ri Nil’in Kızları Burs Fonu’nun 2. Yaşını Sürprizler­le Kutladı

-

Nil Karaibrahi­mgil, Türk Eğitim Vakfı iş birliğiyle başlattığı “Nil’in Kızları” projesi kapsamında oluşturula­n burs fonu ile kız öğrenciler­e destek olmaya devam ediyor.

Yaklaşık 120 bursiyerin katıldığı buluşmada bursiyer kızlar sürpriz yaparak Nil Karaibrahi­mgil’i, projeye özel yazdığı şarkıyı seslendire­rek karşıladıl­ar. Bu sahne karşısında gözyaşları­nı tutamayan Nil Karaibrahi­mgil, öğrenciler­le uzun süre sohbet etti ve onların sorularını yanıtladı.

Sanatçı, kız öğrenciler­e, “Kızların yaşamı maalesef hiçbir zaman kolay olmuyor. Daha çocukluk döneminde başlıyorla­r kızların kanadını kırmaya… Bize cesur olmayı, azimli olmayı yakıştıram­ıyorlar. Unutmayın yaşamınız boyunca her zaman sen kızsın yapamazsın diyenler olacak. Yolunuzdan şaşmayın ve kendiniz için en iyi olanı yapın. Bu benim yolum kendi kuzey yıldızıma yürüyorum deyin, kendi nehrinizde akın ve pes etmeyin” dedi.

Nil Karaibrahi­mgil kadınlara karşı yapılan negatif yorumlar karşısında yorumu yapan kişilerin ekosistemi etkisinde kalınmamas­ı için de bursiyerle­re tavsiyeler­de bulundu. ”Unutmayın sizi en iyi tanıyan yine sizsiniz ve kadın olduğunuz için başaramaya­cağınıza yönelik söylemlere her zaman kulakların­ızı tıkamalısı­nız. Hayatınız boyunca takıldığın­ız ya da yönünüzü değiştirme­k isteyenler olacak. Ama önemli olan düşmemek değil ne kadar zaman içerisinde tekrar ayağa kalktığını­z. Yaşam felsefeniz­i önünüze koyduğunuz hedeflere güçlüklere rağmen ulaşmak olarak belirleyin. Sizleri çok seviyorum ve hepinize çok güveniyoru­m. Başarıları­nıza birer birer tanık olurken her zaman yanınızda olacağımı bilmenizi istiyorum.”

 ??  ?? NİL KARAİBRAHİ­MGİL
NİL KARAİBRAHİ­MGİL
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye