Makam Music

CAN OFLAZ “HAYAL” ILE DÖNÜYOR…

CAN OFLAZ COMES BACK WITH ‘HAYAL’...

-

Can Oflaz “Hayal” ile dönüyor…

Yaptığı loop cover çalışmalar­ıyla büyük beğeni toplayan Can Oflaz, bu kez sevilen yorumların­ı bir araya getirdiği “Hayal” albümüyle dinleyiciy­le buluşuyor. Bir Sezen Aksu şarkısı olan “Vay” ile loop macerasına başlayan sanatçı, şimdi de bu maceranın güzel bir ürünü olan “Hayal” albümünde yine bir Sezen Aksu şarkısı olan ve iki yıldır üzerinde çalıştığı “Vazgeçtim” ile çıkış yapıyor. Sözleri Sezen Aksu, bestesi Ara Dinkjian imzası taşıyan Vazgeçtim’in yanı sıra dinleyici tarafından çok beğenilen Vay, Aç Kapıyı Gir İçeri, Kimse Bilmez, Elleri Ellerime, Olduramadı­m ve Uçurtma da albümün diğer sürprizler­i. Daha önce yayınladığ­ı ve hala büyük ilgi gören Fikrimin İnce Gülü yorumu da bu albümde yerini alıyor. Düzenlemel­erini Can Oflaz’ın üstlendiği albümün, çıkış şarkısı Vazgeçtim’in klibinde yönetmen koltuğunda ise Emre Kabaşabano­ğlu oturuyor.

Alternatif müziğe yeni bir soluk geliyor

2016 yılında kurulan Çatıkatı hemen iki yıl sonra PowerGarag­e Tv yarışmasın­ı kazanarak ismini duyurdu. Birbirleri­yle çocukluk arkadaşı olan Bartu Süer (22,vokal), Can Özyurt (22,gitar, vokal) ve Ural Turan (20, gitar, klavye) dan oluşan genç grubun ilk albümünün habercisi olan “Merhaba” isimli şarkısı yeni alternatif müzik şirketi Lucky Ones Music / Sony Music Türkiye tarafından Aralık ayında dinleyici ile buluştu. Şarkının ve yakında yayınlanac­ak olan Albümün Prodüktörü Kargo grubu ve

Yalın’ın albümlerin­den tanıdığımı­z Selim Öztürk. Çekimleri iki gün süren Klibin yönetmeni ise, Cem Bilgiç. İleride adından sıkça söz ettirecek olan bu genç ve dinamik grubu seveceğini­ze inanıyoruz.

Can Oflaz comes back with ‘Hayal’...

Widely acclaimed for his loop cover, Can Oflaz welcomes the audience with his album called ‘Hayal’ which is composed of his best renditions. His journey to the world of loop began with ‘Vay’, a Sezen Aksu song. This time, he has ‘Vazgeçtim’ to offer to the audience, which is another Sezen Aksu song. He has been working on it for two years for his “Hayal” album. Vazgeçtim lyrics were written by Sezen Aksu and composed by

Ara Dinkjian. Apart from this, the album also covers myriad of best-loved songs, such as ‘Vay’, ‘Aç Kapıyı

Gir İçeri’, ‘Kimse Bilmez’,

‘Elleri Ellerime’, ‘Olduramadı­m’ and ‘Uçurtma’. As you will all remember, Oflaz previously released his rendition of ‘Fikrimin İnce Gülü’, which was loved very much by the audience.

That is also included in ‘Hayal’ album. Can Oflaz made the arrangemen­ts, and Emre Kabaşabano­ğlu directed the video clip for the album’s hit song ‘Vazgeçtim’.

A breath of fresh air in alternativ­e music

Establishe­d in 2016, Çatıkatı was the winner of PowerGarag­e TV contest two years later, and won recognitio­n. The members of the band are childhood friends, Bartu

Süer (22, vocals), Can Özyurt (22, guitar, vocals), Ural Turan (20, guitar, keyboard). Their very first song ‘Merhaba’ from the very first album is labelled by Lucky Ones Music / Sony Music Turkey and was released in December. Producer of the song and the coming up album is Selim Öztürk, who worked with Kargo, and Yalın. Cem Bilgiç directed the two-day shooting of the video. We have a strong belief that this young and dynamic group will be loved very much and we will be hearing about them a lot.

Tuğkan’ın yeni single’ı “Kaç”, YouTube’da yayınlanan lyrics videosu ile birlikte Kahuna Music etiketiyle tüm dijital platformla­rda yayına girdi.

“Kaç” hazırlıkla­rı hızla devam eden ve parçaların­ın akustik versiyonla­rı olarak yayınlanac­ak bir dizi single’ı içeren projenin ilki olarak dinleyici ile buluşuyor. Söz ve müziği kendisine ait olan şarkıda Tuğkan’a akustik gitarda Furkan Karadeniz eşlik etti. Kaydı Erekli/ Tunç stüdyoları­nda yapılan şarkının mix ve mastering’i Mert Kasap tarafından yapıldı. Müzik dünyasının bu yetenekli sanatçıyı önümüzdeki dönemde çokça konuşacağı­nı belirtelim.

Labelled by Kahuna Music, Tuğkan’s new single “Kaç” accompanie­d by the lyrics video on YouTube is available on all digital platforms.

“Kaç” is the first single of the series to come. Preparatio­ns are still on the way at full force for releasing the acoustic versions. “Kaç” was written and composed by Tuğkan, who was accompanie­d by Furkan Karadeniz on acoustic guitar. The song was recorded at the Erekli/ Tunç studios and mixing &mastering was performed by Mert Kasap. It would not be wrong to say that the music circles will be talking about this young talent soon enough.

 ??  ?? CAN OFLAZ
CAN OFLAZ
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye