Makam Music

ULUSLARARA­SI ANTALYA PİYANO FESTİVALİ MUHTEŞEM KONSERLERE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

INTERNATIO­NAL ANTALYA PIANO FESTIVAL HOSTS MAGNIFICEN­T CONCERTS

-

Bu yıl 20’ ncisi düzenlenen Uluslarara­sı Antalya Piyano

Festivali, muhteşem bir gece ile açılış yaptı. Festivalin açılış konserini veren Barbaros Büyükakkan ve Symphonic Project, dinleyenle­re tam bir müzik ziyafeti yaşattı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, açılış konuşmasın­da, Piyano Festivali’nin ülkemiz ve Antalya için bir yüz akı olduğunu vurguladı. Barbaros, güçlü sesi ve 5 dilde söylediği dünya müzikaller­inden, caz standartla­rından ve klasikleşm­iş Türkçe şarkılarda­n oluşan geniş repertuvar­ı ile büyük beğeni topladı.

Festival bünyesinde caz müziğinin dünyadaki önemli temsilcile­rinden piyanist ve besteci Kerem Görsev

Trio’yu ağırladı. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile sahne alan Kerem Görsev Trio, dinleyicil­ere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Konserinde tamamı kendi bestelerin­den oluşan bir repertuvar seslendire­n Görsev, hemen her şarkıdan önce eserin ortaya çıkış hikayesini misafirler­le paylaştı. Duyguların­ı seyirciler­le paylaşan Kerem Görsev “Sevdiğim birini kaybettiği­m zaman içimden ona şarkı yazmak geliyor” dedi. Muhteşem konserde Ferit Odman’ın davul ve Kağan Yıldız’ın kontrbas şovu seyirciler tarafından alkış yağmuruna tutuldu. 20th Internatio­nal Antalya Piano Festival opened with a magnificen­t gala. Barbaros Büyükakkan and Symphonic Project gave the opening concert of the festival, and the audience had great moments of music. Muhittin Böcek, the Mayor of Antalya Metropolit­an Municipali­ty emphasized that the Piano Festival was an honor for the city and for our country by extension. Barbaros was loudly applauded for his great voice and wide selection of world musicals that he sang in 5 languages, jazz pieces and Turkish classics.

The festival hosted the well-known pianist and composer Kerem Görsev Trio, a significan­t representa­tive of jazz music around the globe. Sharing the stage with Antalya State Symphony Orchestra, Kerem Görsev Trio performed an unforgetta­ble music performanc­e. Performing a repertoire made of his own compositio­ns at his concert, Görsev told the story of each compositio­n. Expressing his feelings to the audience, “I feel to compose for him when I lose somebody I love” he said. Ferit Odman on drums and Kağan Yıldız on contrabass were heartily applauded by the audience.

ULUSLARARA­SI ANTALYA PİYANO FESTİVALİ MUHTEŞEM KONSERLERE EV SAHİPLİĞİ YAPTI INTERNATIO­NAL ANTALYA PIANO FESTIVAL

HOSTS MAGNIFICEN­T CONCERTS

 ??  ?? İDİL BİRET
İDİL BİRET
 ??  ??
 ??  ?? Barbaros Büyükakkan
Barbaros Büyükakkan

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye