Makam Music

KAYRA

-

KAYRA, “BÜTÜN AYAZLARIN ARDINDAN” SESLENİYOR

Türkçe sözlü rap müzikte hikâye anlatıcılı­ğı denilince akla gelen ilk isimlerden olan Kayra, hikayeleri­ni müziksever­lerle buluşturma­ya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda "Bütün

Ayazların Ortasında" albümüyle anlatılan kayboluş hikayesi bugün çıkan "Bütün Ayazların Ardından" isimli maxi single ile nihayete eriyor. Sözü Kayra, müziği Fonetik imzası taşıyan şarkının mix ve mastering’inde ise Buğra Kunt dikkat çekiyor. Bütün bir anlatının sadece sözle değil bir çizgi romanla da desteklend­iği bu proje farklı sanat disiplinle­rini harmanlaya­rak eşine nadir rastlanır bir çalışma olma özelliği de taşıyor. Ege Avcı ve Doğan Levent tarafından hazırlanan animasyon video albümün iç dünyasını gözler önüne sermenin yanısıra albüm sonrası çıkacak çizgi romana dair önemli ipuçları da içeriyor. Söz sanatların­ın çizgilerle, çizgilerin ritimle buluştuğu bu yoğun çalışmanın son ayağı olan "Pazar Yeri" ve "Kara Leke" şarkıları bugün tüm dijital platformla­rda, Kara Leke şarkısının klibi ise Basemode Records Youtube kanalında yayında.

KAYRA IS CHEERING “FROM BEHIND ALL THE FROSTS”

Kayra is a name that strikes the minds when it comes to story-telling in Turkish rap music, and he tells on his stories in music. In the past few months, he told us the story of disappeara­nce in his album, "Bütün Ayazların Ortasında". Today, his maxi single "Bütün Ayazların Ardından" finalizes the unfinished story. Lyrics were written by Kayra, music was composed by Fonetik. Mixing and mastering was made by Buğra Kunt. The storytelli­ng is supported not only with lyrics but also with a comic strip, and the project blends different discipline­s of art, presenting an uncommon output.

Created by Ege Avcı and Doğan Levent, the animated video unveils inner world of the album, and gives hints for the comic strip that will be released after the album.

In this work, figures of speech are combined with lines, lines, in turn, are combined with rhythms, and the songs "Pazar Yeri", and "Kara Leke" are available on all digital platforms. Video clip of the latter is on air at Basemode Records YouTube channel.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye