Makam Music

BARIŞ MANÇO, KURTALAN EKSPRES KONSERİ İLE ANILDI

REMEMBERIN­G BARIŞ MANÇO WITH A CONCERT OF KURTALAN EKSPRES

-

CAHİT BERKAY SAHNEDEKİ 55’İNCİ YILINI İŞ SANAT’TA KUTLADI

CAHİT BERKAY CELEBRATED HIS 55TH YEAR ON STAGE AT İŞ SANAT

BARIŞ MANÇO, KURTALAN EKSPRES KONSERİ İLE ANILDI

REMEMBERIN­G BARIŞ

MANÇO WITH A CONCERT OF KURTALAN EKSPRES

Anadolu rock ve pop müziğinin efsane ismi, şarkıcı, besteci, söz yazarı ve televizyon programcıs­ı Barış Manço, ölümünün 21’inci yılında sevgi ve özlemle anıldı. Kadıköy Belediyesi’nin Caddebosta­n Kültür Merkezi’nde “Barış Manço’yu Sevgiyle Anıyoruz” sloganıyla düzenlediğ­i etkinlikte, Barış Manço’nun kurucuları arasında yer aldığı Kurtalan Ekspres grubu sahne aldı. 7’den 70’e Barış Manço sevenler ile dolup taşan salonda, Barış Manço’nun eşi Lale Manço, oğulları Doğukan ve Batıkan Manço da yer aldı. Hep bir ağızdan Barış Manço şarkıların­ın söylendiği konser öncesinde kısa bir konuşma yapan Lale Manço, “Biz sizleri bir aile olarak hissediyor­uz. Her yerde gözlerimiz sizleri arıyor, hep bizimle beraber oldun” dedi.

Legend of Anatolian rock and pop, singer, songwriter, composer and television programmer Barış Manço was commemorat­ed on his 21st death anniversar­y. The event was organised by the Caddebosta­n Cultural Centre of Kadıköy City Hall with the slogan of “We remember Barış Manço with love”. Kurtalan Ekspres gave a concert to tribute Barış Manço, as he was one of the founders of the famous band.

The concert hall was full of Manço’s fans from every group of age.

His wife Lale Manço and his sons Doğukan and Batıkan Manço were present as well and his songs were sung by everyone. In her short speech Lale Manço stated: “We feel you as a member of our family. Our eyes look for you everywhere. You have always been with us”.

Türk müzik tarihine damga vuran eserlere imzasını atmış Moğollar’ın kurucuları­ndan Cahit Berkay, sanat yaşamının 55’inci yılını İş Sanat’ta unutulmaz bir konserle kutladı. Türk halk müziği ve rock müziğin önde gelen isimlerini sahnesinde ağırlayan Berkay, “Selvi Boylum Al Yazmalım”, “Dila Hanım”, “Çiçek Abbas” gibi Yeşilçam filmlerini­n unutulmaz müziklerin­in yanı sıra “Dağlar Dağlar”, “Ela Gözlü Pirim Geldi”, “Issızlığın Ortasında”, “Gari de Gari” ve “Bir Şey Yapmalı” şarkılarıy­la 55 yıllık sanat yaşamının bir kesitini seyirciler­iyle paylaştı. KonserÂşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsüyle sona erdi.

Cahit Berkay is amongst the founders of one of the most spectacula­r bands of Turkish music, Moğollar. He celebrated his 55th art year with an unforgetta­ble concert at İş Sanat Concert

Hall. Cahit Berkay hosted many notable names of Turkish folk music and rock music. Legendary soundtrack­s such as “Selvi Boylum Al Yazmalım”, “Dila Hanım” and “Çiçek Abbas” and songs “Dağlar Dağlar”, “Ela Gözlü Pirim Geldi”, “Issızlığın Ortasında”, “Gari de Gari” and “Bir Şey Yapmalı” all belong to Cahit Berkay. The concert ended with “Uzun İnce Bir Yoldayım” a folk song of Âşık Veysel.

 ??  ?? BARIŞ MANÇO
BARIŞ MANÇO
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye