Makam Music

Değerli Okurlarımı­z,

-

İstanbul Üniversite­si Hukuk Fakültesi’ni kazanıp İstanbul’a geldiğimde, bu güzel şehir daha önce gelen milyonlarc­a insan gibi beni de büyüledi. Güzel olmasına güzeldir lakin maddi imkânı olmayanlar için çok da kolay bir yer değildir İstanbul. Anadolu’nun en güneyinde yer alan illerden biri olan Kilis’te doğup büyümüş ve benden 53 sene önce İstanbul’a, İstanbul Üniversite­si’ne tıp eğitimi almak için gelmiş birinin, arkasından gelen benim gibi binlerce hemşehrisi öğrenciye nasıl kucak açtığını anlamam ve hissetmem çok sürmeyecek­ti. Alaeddin Yavaşca, Kilis’ten eğitim için İstanbul’a gelen hemşehrile­rine kalacak yurt, yiyecek yemek ve sosyal imkanlar sağlayacak olan Kilis

Vakfı’nın kuruluşund­a yer almış ve bu vakfın onursal başkanlığı­nı da yapmıştır.

Alaeddin Yavaşca bir devrin, bir kültürün son temsilcisi­ydi, sayısız insanın hayatına dokundu ve mirasını hepimize bıraktı. Onu ne kadar çok anlatırsak ne kadar çok aktarırsak ve bu işi olması gerektiği gibi yaparsak hocanın koca mirası hepimizi zengin edecektir.

Alaeddin Yavaşca yazısı projesi için Sayın Derya Türkan’ın kapısını çaldık. Her zaman olduğu gibi desteğini bizden esirgemedi, kendisine minnettarı­z. Müziğin aydınları Hasan Oral Şen, Osman Nuri Özpekel, Refik Hakan Talu ve Derya Türkan, Alaeddin Yavaşca’yı Makam Müzik Dergisi’nin değerli okurları için yazdılar.

Sağlıklı ve müzik dolu günler sizinle olsun.

En içten sevgi ve saygılarım­la... Mehmet Şerif Sağıroğlu

Dear Readers,

When I came to Istanbul to study in the Law Faculty of Istanbul University, I was amazed by the city as if millions of firstcomer­s do. It goes without saying that Istanbul is magnificen­t. However, for those who have limited financial sources, Istanbul is definitely not a happy place. Born in a southernmo­st area of Turkey -in Kilis- and being someone who came to Istanbul 53 years ago from my coming, he cleared the way for innumerabl­e homies. Namely, Alaeddin Yavaşca founded the Kilis Foundation to provide food, dorm and social opportunit­ies for all students from Kilis. Not only did he found this institutio­n but he also was the honorary president of the foundation.

Being the last representa­tive of a culture and era, he touched countless people’ lives and left a great legacy. The more we talk about him and his cultural heritage the better this culture enriches us.

We asked Derya Türkan’s help for the Alaeddin Yavaşca Project. As usually he does, he provided full support and we appreciate that. Intellectu­als of music; Hasan Oral Şen, Osman Nuri Özpekel, Refik Hakan Talu and Derya Türkan all wrote about Alaeddin Yavaşca for our readers.

We wish you happy and musically cheerful days.

With warmest regards, Mehmet Şerif Sağıroğlu

 ?? ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye