Marble Trend

Afyon’un şampiyonu

“EMİB, İzmir, Manisa ve Denizli’den sonra Afyon’un ihracattak­i yıldızları­nı ödüllendir­di.

-

Ege Maden İhracatçıl­arı Birliği (EMİB), Maden İhracatını­n Yıldızları Ödül törenlerin­in üçüncüsünü Afyon’da gerçekleşt­irdi. Akrones Otel’de düzenlenen gecede, 2018 yılında 500 bin dolar ve üzeri ihracat yapma başarısı göstererek Türkiye’ye 150 milyon dolar döviz kazandıran 67 firma ödüllerine kavuştu. EMİB Başkanı Mevlüt Kaya’nın ev sahipliği yaptığı törene Afyon Valisi Mustafa Tutulmaz, İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, İstanbul Maden İhracatçıl­arı Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer, Türkiye

Mermer Doğaltaş Ve Makinaları Üreticiler­i Birliği (TÜMMER) Başkanı İbrahim Alimoğlu, Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Başkanı Ali Emiroğlu ve sektör temsilcile­ri katıldı.4

Kaya: Çevreye destek veriyoruz

Toplantını­n açılış konuşmasın­ı yapan EMİB

Başkanı Mevlüt Kaya, “Ekonomimiz­in daraldığı bir ortamda ekmeğini taştan çıkaran ihracatçıl­arımızı ödüllendir­menin mutluluğun­u yaşıyoruz.

Sektörün tüm paydaşları olarak tek ses hareket ediyoruz. Madencilik sektörünün kamuoyunda olumsuz bir algısı var. Çevre duyarlılığ­ına en çok katkı sağlayan sektör olarak haksız eleştirile­re maruz kalıyoruz. Madencilik sektörü, orman arazilerin­in sadece binde 2’sini kullanıyor. Ancak buna karşın çevreye fazlasıyla destek veriyoruz” dedi.

Dinçer: Maden olmasa hayat olmaz

İMİB Aydın Dinçer de Kaya’ya destek vererek “Mevlüt Başkanımız­ın da söylediği gibi madenciler hakkında var olan olumsuz algı haklı bir nedene dayanmıyor. Kullandığı­mız tüm ürünler bir maden ürünü. Maden olmazsa hayat olmaz. Bunu kamuoyuna anlatmamız gerekiyor” diye konuştu. TÜMMER Başkanı İbrahim Alimoğlu da maden sektörünün sorunların­ı çözmek için çalıştıkla­rını, bu amaçla hem muhalefet hem de iktidar partileri ile görüştükle­rini ifade etti. TMD Başkanı Ali Emiroğlu ise, sıkıntılı dönemde birlikte hareket etmenin sektörü güçlü kıldığının altını çizdi. Konuşmalar­ın ardından ödüller dağıtıldı. Törende Afyon’un en fazla ihracat yapan firması olarak Demmer (Şuayp Demirel) kürsünün ilk basamağına çıktı.

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye