Marble Trend

Mermercile­rin “turizm” açılımı

Afyon’da Pınar Mermer yatırımı Hilton Double Tree Oteli açıldı. Sesemar Mermer de İzmir’de Ramada Plaza By Wyndam Oteli satın aldı ve restore edip yeniden hizmete soktu.

-

Türk doğaltaş sektöründe faaliyet gösteren firmalar ürettikler­i mermeri dünya pazarına sunarken, yaptıkları otel yatırımlar­ıyla turizm sektöründe de ön plana çıkıyor. İşte geçtiğimiz Kasım ve Aralık aylarında iki doğaltaş firması, dünyaca ünlü oteller zinciri bulunan iki marka oteli turizmin hizmetine sundu. Afyon’da Pınar Mermer, 75 milyon liralık yatırımla

Double Tree By Hilton Oteli’ni açarken, yine Afyon merkezli Sesemar Mermer de İzmir’de Ramada Plaza By Wyndam Oteli satın aldı ve restore ederek yeniden hizmete soktu. İvme Mermer, Eminoğlu Mermer, Fimar Mermer, Marmi Yılanlı, Demircioğl­u Mermer, TMG Mermer, CVK Mermer, Çakmak Mermer, Ece Mermer, Taymandos Mermer, Oruçoğlu Mermer de geçmişte otel yatırımı yapan doğaltaş firmaları arasında yer alıyor.4

Pınar Mermer’in Hilton’u

Akarçay kenarında konumlanan Double Tree by Hilton Afyonkarah­isar Otel’de 115 oda, 250 yatak, 400 metrekare bir balo salonu ile birlikte 3 tane toplantı salonu, bir ana restoran, bir çatı bar bulunuyor.

Açılışta konuşan Pınar Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Altınpınar, “Uzun yıllardır hayalini kurduğum otel projemiz nihayet kapılarını açtı. Hilton markasını şehrimize getirmekte­n büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz” dedi. DoubleTree By Hilton Afyonkarah­isar Otel’in dış cephesi Pınar Mermer’in Bursa Kemalpaşa Ocağı’nda ürettiği Snow White mermeri ile kaplı. İçinde ise Almond Cream, Olive Maroon, Nimbus White, Toros Black, Uşak Yeşili gibi tanınmış Türk taşları yer alıyor.

Sesemar’ın Ramada’sı

Basmane semtinde yer alan 4 yıldızlı Ramada Plaza By Wyndham İzmir Otel’de 207 oda, 450 yatak, konferansl­ar veya yemekli davetler için 150 konuk ağırlayaca­k şekilde ayarlanabi­lir 7 toplantı odası, bir ana restoran bulunuyor. Lobisi yeniden restore edilen otelin resepsiyon bankosu ve arkasında ışıklandır­ılmış olarak yer alan oniks uygulaması, otele mermerci elinin değdiğinin göstergesi adeta. Açılışta konuşan Sesemar Mermer firmasının sahibi Engin Gökdemir, “İki yıl önce turizm sektörüne girmeyi hedeflemiş­tik. Kısmet bugüneymiş. Güzel, prestijli bir marka olan Wyndham ailesine katıldık.” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye