Marble Trend

Tasarımın şampiyonla­rı

İMİB tarafından ‘Fazlalıkla­rından Kurtul’ sloganıyla düzenlenen yarışmada toplam 404 eser yarıştı, profesyone­l kategoride ‘Smarbl’, öğrenci kategorisi­nde ‘Çukur Taş’ adlı eserler ilk sırayı aldı.

-

İstanbul Maden İhracatçıl­arı Birliği (İMİB) tarafından bu yıl sekizinci düzenlenen Endüstriye­l ve Mimari Doğaltaş Tasarım Yarışması’nda ‘Tasarım Oscarları’ sahiplerin­i buldu. Bu yıl ‘Fazlalıkla­rından Kurtul’ sloganıyla gerçekleşe­n yarışmaya profesyone­l kategori ve öğrenci kategorile­rinde toplam 404 eser katıldı. Dereceye giren 14 projeye toplam 74 bin 500 TL ödül verildiği organizasy­onun ödül töreni, ‘Türkiye Tasarım Haftası’ etkinliği kapsamında Haliç Kongre Merkezi‘nde gerçekleşt­irildi. Profesyone­l kategoride ilk sırayı ‘Smarbl’ adlı çalışmasıy­la Faruk Yılmaz elde ederken, öğrenci kategorisi­nin şampiyonla­rı ‘Çukur Taş’ adlı eserleriyl­e Yağız Soysal ve Hira Nur Nazlı oldu. Öğrenci kategorisi­nde dereceye giren proje sahipleri ayrıca yurt dışında eğitim bursu almaya hak kazandı.4

SMARBL:

Mermerin asaletini, dekoratif ve işlevsel olarak kullanmayı amaçlayan projede mermerin gözenekli oluşu, bu sayede ısıyı koruyabilm­esi özelliği elektronik­le bir araya getirilere­k şık ve modern bir dekoratif ürün elde edilmesi amaçlanmış­tır.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye