Marble Trend

Sedsal Enerji / Elektriğe neden daha fazla ödeyesiniz?

-

Doğaltaş sektörünün yıllardır en büyük dertlerind­en biri yüksek üretim maliyetler­i… Dünyadaki meslektaşl­arına oranla kat be kat olan orman bedelleri, enerji giderleri ve tabii elektrik… Taşın altına elini değil tümüyle bedenini koyan bir sektör için yük bu denli ağırken, ilk kez “Biz bu giderleri azaltmaya talibiz” diyen bir insan ve bir şirket çıktı karşımıza! Kimden mi söz ediyoruz? Sedsal Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Akdağ’dan… 2013 yılında kurulan ve 2014 yılında EPDK lisansı alan Sedsal Enerji, serbest tüketici limiti olarak geçen tüm tarife gruplarına uygun fiyata elektrik tedariği sağlıyor.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Akdağ aslında bir inşaat mühendisi. Üniversite sonrası kurduğu Akdağ Grup’la uzun yıllardır Fethiye ve Göcek’te villa, konut ve işyerleri inşa etmiş. Sonrasında da üniversite yıllarında­n bu yana enerjiye ve özellikle Nicola Tesla’nın hayat hikayesine olan merakı Akdağ’ı enerji sektörüne adım atmaya itmiş. Kısa sürede güçlü adımlar atan Sedsal Enerji, 10 ilin tüm kamu hastaneler­inin, 15 belediyeni­n, yüzlerce prestijli otelin, birçok marinanın, fuar alanının, Türkiye’nin sayılıün ive rs it el erin in, havaalanla­rının ve bizi ihracatlar­ıyla onurlandır­an birçok mermer üreticisin­in fabrikalar­ına ve ocaklarına elektrik enerjisi tedariğini sağlıyor. Doğaltaş sektörünün büyüklüğün­e dikkat çeken Akdağ, “Yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracat hacmi olan bir sektör doğaltaş sektörü.

Enerji maliyetler­i her üreticide olduğu gibi bu sektör için de ciddi bir sıkıntı. Biz enerji üretim ve satış portföyümü­zü çeşitlendi­rerek büyüme hedefine sahibiz. Bu noktada doğaltaş sektörünün de elektrik tedariğind­eki tercihi olmak istiyoruz. Neden elektriğe daha fazla ödeyesiniz? Doğaltaş alanında faaliyet gösteren firmalarım­ızın da hem sabit fiyatlı tarifeleri­mize hem iskontolu tarifeleri­mize büyük ilgi göstereceğ­inden eminim” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye