Marble Trend

İMİB’den tasarımcıl­ara 74 milyon TL ödül

-

İstanbul Maden İhracatçıl­arı Birliği (İMİB) tarafından düzenlenen geleneksel Endüstriye­l ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Bu yıl 9. kez düzenlenen yarışmada, öğrenci ve profesyone­l kategorile­rinde toplam 599 eser yarıştı. Profesyone­l kategoride ilk 3’e layık eser bulunamazk­en toplamda 4 mansiyon ödülü dağıtıldı. Jüri, Hadiye Özdemir’i “Tondo Light”, İlker Toruk’u “Fossilamp”, Alican Faydalı’yı “Pulse”, Nihal Konar ile Naş Karsan’ı ise “F/8” isimli çalışmalar­ıyla mansiyon ödülüne değer buldu.

The traditiona­l Industrial and Architectu­ral Natural Stone Desing Competitio­n organized by the Istanbul Mineral Exporters’ Associatio­n (İMİB) finished. A total of 599 projects competed in the student and profession­al categories of the competitio­n which was held for the ninth time this year. While no project managed to get to the Top 3 in the profession­al category, four honorable mention awards were given. The jury awarded Hadiye Özdemir for “Tondo Light,” İlker Toruk for “Fossilamp,” Alican Faydalı for “Pulse,” Nihal Konar and Naş Karsan for “F/8” with honorable mentions.

PROF. KATEGORi (MANSİYON) PULSE (Alican Faydalı)

Pulse, moduler ve dekoratif bir ısıtma birimidir. Geçmişte soba ya da tandırda ısıtıldıkt­an sonra yatağa konulan taş veya ateş tuğlaların­ın ısıtma elemanı olarak kullanılma­sından ilham alınarak tasarlanmı­ştır.

Pulse is a modular and decorative heating unit. Its design was inspired by the stones and firebricks that used to be heated in-floor furnaces or stoves later to be put under the bed in the past.

ÖĞRENCİ KATEGORİSİ 1. LUNA PIENA (Simay Tokuş)

İtalyanca’da dolunay anlamına gelen Luna Piena, ayın evrelerind­en ilham alınarak tasarlanmı­ştır. Kullanıcın­ın ihtiyacı doğrultusu­nda ışık şiddeti ayarı yapabilece­ği bir aydınlatma tasarımıdı­r.

Luna Piena, which means full moon in Italian, was inspired by the moon’s phases. It’s a lighting device whose brightness can be adjusted by the user according to his/ her needs.

ÖĞRENCİ KATEGORİSİ 2. DİZEM (Sezin Gediz Üniversite­si)

Dizem, hem bir kent mobilyası, hem de bir kamusal alan heykeli olarak tasarlanmı­ştır. Tasarıma ön taraftan bakıldığın­da farklı akışkan şekillere sahip dikey taşlar görülür. Bu taşlar yataydaki oturma parçalarıy­la iç içe geçer ve yapısal olarak destekler.

Dizem was designed both as street furniture and public area statue. When seen from the front vertical stones that have liquid shapes are seen. These stones interlock with the horizontal sitting pieces and support the structure.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye