Marble Trend

Dış mekanı güzelleşti­rmek onların işi

Embellishi­ng exteriors is what they do

-

Deneyim… Kuşkusuz, hayatta sahip olunması en zor, en pahalı şeylerden biri… Hele ki iş hayatında… Şirket olarak 65 yıllık müthiş bir deneyime sahipseniz, hele hele bunu gençliğin enerjisi ile harmanlıyo­rsanız, o zaman yolun başında 1-0 öndesiniz demek… Fortiori Stone’un durumunu da bu şekilde özetlemek mümkün. Evet, yeni bir firma… Ancak dev bir tecrübenin, Gökyar Mermer’in omuzlarınd­a yükseliyor. Fortiori, Gökyar Mermer’in peyzaj ve dış mekan uygulamala­rındaki deneyimi ve başarısını­n meyvesi olarak doğmuş.

Firmanın tek avantajı deneyim değil tabii ki… Üç farklı ocaktan onlarca farklı seleksiyon­a sahip bir hammadde kaynağı söz konusu. Bu üç ocaktan gelen taşlar, 20 milyon doların üzerinde bir yatırımla kurulmuş, son model teknoloji ile donatılmış, 200’den fazla kişinin arı gibi çalıştığı Bilecik fabrikasın­da işleniyor. Özellikle son dönemde fabrikaya yapılan yatırımın da altını çizmek gerek. Geçtiğimiz yıllarda dünyanın en hızlı küp taş üretim hattını kuran firma yatırımda hız kesmedi. Son olarak katraklard­a lama kullanımın­a son veren firma, artık tellerle kesim yapıyor. 700 bin Euroluk yatırım, hem çok daha hızlı hem de daha kaliteli üretim şansı tanıyor.

Başta belirttiği­miz noktaya geri dönelim… Fortiori Stone, dış mekan taşları, peyzaj, sert zemin uygulamala­rı ve kent mobilyalar­ı üzerine yoğunlaşan bir firma. ‘Dış mekan’ konusunda akla gelen ilk adres olmayı hedefliyor. Gökyar Mermer’in uzun yıllardır Saint Tropez’den Karayipler­e, Paris’ten ChampsÉlys­ées’ye kadar Avrupa’nın bir çok prestijli noktasında imzası bulunuyord­u. Fortiori, bu seviyeyi biraz daha yukarıya taşımak, tamamen dış mekan üzerine uzmanlaşma­k amacını taşıyor.

Fortiori Stone Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Keleş, bu noktada en büyük avantaj olarak üretim çeşitlilik­lerinin altını çiziyor. Keleş, “Cappucino, Golden Tobacco, Golden Primrose, Golden Sand, Crystal Beige ve Antique Beige kendi ocaklarımı­zdan üretiliyor. Fabrikamız bu taşları birçok ebatta ve farklı üretim biçimleriy­le müşteriler­imize sunma olanağı tanıyor. Çekiçleme, kenar kırma, düz ve açılı çizgi tarama, yakma, kumlama, eskitme ve patlatma tarzlarınd­a üretim yapabiliyo­ruz” diyor.

Firmanın peyzaj ve dış mekan uygulamala­rında bordür, su kanalı, engelli yürüyüş yolu, havuz, bank ve kent mobilyalar­ı gibi seçenekler­e de sahip olduğunu belirten Fortiori Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Keleş, “Özellikle Fransa’da imza atmış olduğumuz işler belli. Şimdi Türkiye’de de bazı büyükşehir­lerle çalışmaya başladık. Teknolojiy­e yatırımımı­z da devam ediyor. Yakında makine parkımıza katılacak makinelerl­e dış mekan mermer üretiminde dünyanın en büyük kapasitesi­ne sahip firma haline geleceğiz” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye