Marble Trend

Hartek ve Gökyar’dan ‘Hedel’ imzası

Hedel signature by Hartek and Gökyar

-

Gazetecili­k sürprizler­le doludur… Kimi zaman siz haberi kovalarsın­ız. Günlerce, haftalarca… An gelir, haber karşınıza gelir! Bizimki aslında ikisinin birleşimi. Biz haberin peşindeydi­k, ama farklı bir haber de bizim karşımıza çıkıverdi. Bilecik’te Gökyar Mermer’i ziyaretimi­zde, yepyeni bir anlaşmanın fotoğrafla­rını çekerken bulduk kendimizi. Fabrikada lama kullanımın­a son veren ve katrak tellerle üretim yapmaya başlayan Gökyar Mermer, yeni yatırımı için Hartek ile masadaydı. Gökyar Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Keleş, yönetim kurulu üyeleri Osman Keleş ve Fatih Keleş, Hartek Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Harmandal ile sözleşme imzalarken, Marble Trend olarak biz de bu özel ana şahitlik ettik.

Peki bu imza neyi içeriyor? Anlatalım… Türkiye’nin elmas kesiciler, katrak lamaları, testere ve tel üretiminde­ki başarılı firması Hartek, Brezilya’nın doğaltaş makineleri üretiminde­ki öncülerind­en Hedel’in Türkiye temsilcili­ğini aldı. Hedel’in katraklard­a telle hassas ve çok daha hızlı kesim yapan yeni makinesini Türk doğaltaş sektörüne sunan Hartek, ilk anlaşmasın­ı da Gökyar Mermer ile yaptı.

Multifios Delta Wire 2 Force adını taşıyan makineyle ilgili bilgi veren Gökyar Mermer Yönetim Kurulu Üyesi Osman Keleş, “80 telli ve 210 cm genişliğin­de olan yeni makinemiz, bize hem üretim hassasiyet­i hem de hız açısından büyük avantaj sağlayacak. Ayrıca en büyük blokları bile tek seferde kesebilece­ğiz. 1.2’den 80 cm.’ye kadar kalınlıkta kesim şansımız var. Ve en sıkıntılı taşlarda bile çok daha iyi çalışma olanağına sahibiz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye