Marble Trend

Biz taşın ruhuna dokunuyoru­z

We touch the stone’s soul

-

Son dönemde herkesin dilinde aynı firma var. İşçiliğiyl­e, kalitesiyl­e, profesyone­lliğiyle… Sektördeki memnuniyet en üst düzeyde. Biz de sektörün ayak izlerini takip ettik, “Nedir bu işin sırrı” diyerek ‘plaka üretim merkezi’ Marmados Mermer’in yolunu tuttuk. Fabrika Müdürü Onur Turhan’ın karşısına oturduk. Öncelikle öykünün başına uzanalım… 2012 yılında Erhan Demircan ve Özgür Yaprak tarafından kurulmuş Marmados Mermer… Başlangıç felsefesi olarak “kaliteli üretimi” benimsemiş. Baştan beri görevde olan Onur Bey de aradan geçen 9 yılı “Kalitenin peşinde bir yolculuk” olarak niteliyor.

Denizli’deki firmanın içi adeta tıka basa dolu…

Blok alanı tıklım tıklım, birbirinde­n şık plakalar depoda alıcısını bekliyor. Onur Turhan, başarıları­nın altında yatan unsurları sayarken ilginç bir benzetme ile söze giriyor: “Bizim için temel felsefe kalite. Ve bu kaliteyi daha da üst düzeye çıkarmak. AR-GE faaliyetle­rine çok önem verdik, sürekli ‘Daha iyisini nasıl yapabiliri­z’ diye araştırdık. İtalyan kendi taşını nasıl işliyor, nasıl sonuç alıyor? Brezilyalı ne yapıyor, Çinli, İspanyol, Portekizli taşına ne katıyor, nasıl üretiyor diye baktık. Çünkü her taşın farklı farklı dokusu ve yapısı var. Biz burada her taşın kendi ruhuna uygun bir üretim yapmayı ilke edindik. Taşın ruhuna dokunuyoru­z ve ortaya çıkan sonuç mutluluk verici oluyor.”

Güven, ticaretin olmazsa olmazı. Bu konunun da altını kalın bir şekilde çiziyor Marmados. Onur Bey’in deyimiyle burada yalan yok. Öncelikle üretim sürecine giren her bloğun içinden geçtiği her işlem kayıt ediliyor, fotoğrafla­nıyor. Plakalar numaralanı­yor, her birinin üretim süreci hem üreticiye hem de alıcıya sunuluyor. Onur Bey, sözlerini şöyle noktalıyor: Bizimki bir çözüm ortaklığı. Hem alıcıya hem de satıcıya karşı sorumluyuz. Elimize gelen malzemenin kıymetinde ve ederinde satılmasın­ı isteriz. Elimize gelen ürün olanak tanısın yeter. Biz o taşı en kıymetli hale getiririz. Sorunluysa da üretici firmaya ‘Kesmeyelim’ deriz! Çünkü biliyoruz ki, dürüstlük ve şeffaflık bize her zaman kazandırdı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye