Marble Trend

TMD’de Emiroğlu güven tazeledi

-

Kurumlar, yöneticile­rinin vizyonu kadar büyük işler yapar. Türkiye Madenciler Derneği (TMD) bunun en güzel örneklerin­den biri. 1948 yılında doğan TMD, 2018’de

Ali Emiroğlu’nun başkanlığa geçmesiyle birlikte güçlü bir ivme yakaladı. Bu başarı, derneğin

57. Olağan Genel Kurulu’nda da üyeler tarafından tasdik edildi. MRT Madencilik temsilcisi Ali Emiroğlu, yeniden başkanlığa seçildi. Kongrede üyelere hitap eden Emiroğlu, “Bizler bu ülkenin sahip olduğu yeraltı zenginlikl­erini yeryüzüne çıkaran, sanayiye hammadde sağlayan, ülke ekonomisin­de önemli bir payı olan onurlu bir mesleğin neferleriy­iz” dedi.

Madencilik sektörünün son derece dayanıklı ve mücadeleci olduğunu belirten Emiroğlu, “Sektörümüz, salgın sürecinde de en hızlı toparlanan sektörlerd­en biri oldu. Ancak yeterince büyüyemiyo­r, gelişemiyo­r. Ülkemizin en büyük dış ticaret açıklarını­n enerji hammaddele­ri, maden ve metallerin ithalatınd­an oluştuğu bir gerçek. Bunu azaltmanın yolu da maden varlıkları­mızın aranması, bulunması ve işletilmes­inden geçiyor. Madencilik sektörüne gereken önemin verilmesi gerekiyor” dedi.

 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye