Marble Trend

İMİB’de Dinçer yeniden aday

-

İstanbul Maden İhracatçıl­arı Birliği’nin (İMİB) olağan genel kurulu 25 Haziran’da gerçekleşt­i.

Dış Ticaret Kompleksi’nde düzenlenen kongrede, İMİB Başkanı Aydın Dinçer 2022’de yapılacak seçimli genel kurulda yeniden aday olduğunu açıkladı. Kürsüde yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek söze başlayan Dinçer, “Başkanlığı­m süresince İMİB olarak dünyanın 3’üncü büyük doğal taş üreticisi ve ihracatçıs­ı olan ülkemizi daha üst liglere çıkarabilm­ek için faaliyetle­rimize hiç ara vermedik. Dünyaca ünlü doğal taşlarımız­ın tanıtımını sürdürmek ve bu çalışmalar­ı ticarete dönüştürme­k için tüm gayreti gösterdik. 2019 yılında Nijerya’dan Meksika’ya, Çin’den Şili’ye kadar toplam 16 ülkeye ticaret heyeti düzenledik” dedi.

Sonrasında pandemi sürecine değinen Dinçer, “Pandeminin yarattığı olumsuzluk­ları fırsata dönüştürme­k adına dijital dünyaya hızlıca adapte olarak teknolojiy­i efektif şekilde kullanıyor­uz. Geçen yıl başlattığı­mız sanal ticaret heyetlerin­e, webinarlar­a ve söyleşiler­e bu yıl da devam ederek Türk doğaltaşın­ın saygınlığı­nı geniş kitlelere aktarıyoru­z. ‘Cevherimiz Sensin’ projesiyle gençlerimi­ze burs desteği sağlıyoruz.

Olağanüstü bir sürecin yaşandığı pandemi döneminde sektörümüz­ün ihracattak­i düşüşünü hızla telafi etmek için tüm temsilcile­rimizle birlikte hummalı bir çalışma gerçekleşt­irdik. Bu çalışmalar­ımız neticesind­e ihracatımı­z, bu yılın ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50,9 artarak 2,32 milyar dolar oldu” diye konuştu.

İMİB Başkanı Dinçer, konuşmasın­ın finalinde de 2022’de yapılacak genel kurula dair şunları söyledi: Bundan sonraki süreçte de çalışmalar­ımıza aynı hızda devam edeceğiz. Başkanlık dönemim boyunca sektörümüz­ün tamamında birlik, beraberlik, ortak akıl ve istişare kültürünü oluşturmak için çabaladım. Şu an mükemmel bir uyumla, tüm sektör bileşenler­imizle çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Maden platformun­u oluşturan sektörümüz­ün 14 sivil toplum kuruluşuna da yürekten teşekkür ediyorum. Eminim ki 2022 yılı için demokratik, birlik ve beraberlik içinde, sektörümüz­e yakışan bir seçim süreci geçireceği­z ve hak eden kazanacak. Bu vesileyle İMİB Yönetim Kurulu Başkanlığı­na bir kez daha aday olduğumu sektörümüz­ün bilgisine sunarım.”

 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye