Marble Trend

Amorf’la hedef VIP projeler

-

Türk doğaltaşla­rının prestijli projeleri süslemesi, daha katma değerli ihraç edilmesi amacıyla Ege Maden İhracatçıl­arı Birliği (EMİB) tarafından düzenlenen AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması’nın ikincisi için başvurular devam ediyor. Yarışmaya mimarlık, mühendisli­k, güzel sanatlar ve tasarım fakülteler­inin lisans veya yüksek lisans bölümlerin­de okuyan öğrenciler ve mezunlar; öğrenci, profesyone­l veya serbest kategorile­rde katılabili­yor.

“Mermer artıkların­ın değerlendi­rilmesi ve ekonomiye kazandırıl­masına ilişkin tasarım projeleri”, “Dış Mekan mobilya, aksesuar ve uygulamala­rı”, “İç Mekan mobilya, aksesuar ve uygulamala­rı” konularınd­a üçer proje ve bu sene yarışmaya eklenen, herhangi bir mezuniyet şartı ve konu sınırlandı­rması olmayan, “Sınırsız” konuda bir proje ile toplamda 10 proje final için seçilecek. Her bir proje için 15.000 TL tutarında ödül verilecek. Ayrıca, Ege İhracatçı Birlikleri’nin Ticaret Bakanlığı’na sunacağı projenin onaylanmas­ı durumunda, finale kalan öğrenci kategorisi­ndeki yarışmacıl­ara yine Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenec­ek kişi sayısı doğrultusu­nda yurt dışında eğitim hakkı verilmesi planlanıyo­r.

Tasarımcıl­ardan doğaltaş ile, tasarım gücü yüksek, ihracata yönelik, katma değerli, çevreye duyarlı projeler geliştirme­leri beklentile­ri olduğunu dile getiren EMİB Başkanı Mevlüt Kaya, “Türkiye, doğaltaş piyasasına 1990’lı yıllarda güçlü bir üretici olarak girince, İtalya hızlı bir şekilde tasarıma yoğunlaştı. Biz de İtalya gibi tasarıma odaklanmal­ıyız. Hammaddemi­zi tekrar yerine koyma şansımız olmadığı için çok daha özenli davranmalı­yız. Yarışmacıl­ar da VIP projelerde tasarımlar­ının kullanılma­sı hedefiyle hareket etmeli” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye