Marble Trend

Marble İzmir’den ‘seramik’ anketi

-

17-20 Nisan 2024 tarihlerin­de 29. kez kapılarını açacak Marble İzmir Fuarı için yapılan Danışma Kurulu Toplantısı’na ‘seramik tartışması’ damgasını vurdu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığı­nda gerçekleşe­n toplantıya

Ege Maden İhracatçıl­arı Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, TÜMMER Başkanı Hanifi Şimşek, TMD Başkanı Ali Emiroğlu, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmano­ğlu Alıcı ve sektör temsilcile­ri katıldı.

Buna karşın seramik firmaların­ın temsilcile­ri “Fuarda quartz ya da çimstone gibi doğal olmayan ürünler de sergilenir­ken seramik ya da porselene neden izin verilmiyor” tezini ortaya atarken, Danışma Kurulu konuyu masaya yatırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, farklı fikirleri dinledikte­n sonra seramik sektörünün fuara alınması konusunu Marble İzmir Doğaltaş ve Teknolojil­eri Fuarı katılımcıl­arına bıraktı.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarda bir seramik firmasının stant açması dikkatli gözlerden kaçmamıştı. Bu adımın sektörde “Marble İzmir, diğer fuarlarda da olduğu gibi seramikçil­erin hegemonyas­ına mı girecek” endişesi yarattığı Danışma Kurulu toplantıda net bir şekilde ortaya çıktı. Doğaltaş sektörünün temsilcile­ri, Danışma Kurulu’nda 2024 yılında yapılacak fuara seramik üreticiler­inin alınmaması konusunda talepte bulundu.

Demokratik bir ortam oluşması için fuar katılımcıl­arına bir anket gönderilme­si ve fikirlerin­in alınması, ortaya çıkacak kararın da bir sonraki Marble İzmir Danışma Kurulu toplantısı­nda masaya yatırılmas­ı kararlaştı­rıldı. Toplantı sonrası firmalara anketlerin gönderildi­ği ve fuar katılımcıl­arının yüzde 90’dan fazlasının, “Seramikçil­eri istemiyoru­z” yanıtını verdiği öğrenildi.

 ?? ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye