Marie Claire (Turkey)

GELENEKSEL EVRIM

Louis Vuitton, ESKI BATIK BOYAMA TEKNIĞI SHİBORİYİ GÜNÜMÜZE TAŞIYARAK YAZ MODASINA YENI BIR SOLUK KAZANDIRIY­OR. FRANSIZ MODAEVININ LV ESCALE KOLEKSIYON­U'YLA GELENEKSEL JAPON TEKNIĞININ EVRIMINE TANIKLIK EDIYORUZ. SELİN ÇETİN

-

Louis Vuitton LV Escale Koleksiyon­u’yla karşımızda. Bu koleksiyon yaza yeni bir soluk kazandırac­ak.

KUMAŞ ÜZERINDE farklı desenler elde edilmesini sağlayan shibori tekniğinin eski örnekleri sekizinci yüzyıla kadar dayanıyor. Desenleri ortaya çıkarmak için bağlama, dikiş, katlama, bükme ve boyama gibi teknik süreçler gerçekleşt­iriliyor. 70'lı yıllarda moda dünyasında rüzgârlar estiren batik desenler ilkbahar - yaz sezonunda kendini göstermeye hazırlanıy­or.

Günümüzde Louis Vuitton sayesinde tarihi miras, bu yazın hikâyesini yeniden yazıyor.

LV Escale Koleksiyon­u'nda geleneksel tekniğe ait üç rengin harmonisi buluşuyor. Koyu mavi, indigoyu anımsatan tonlar ve shiborinin geleneksel rengi pastellerl­e bir araya geliyor. Gökyüzünün mavisine ve ince sahil kumlarına atıfta bulunuyor.

Boyama tekniğinde geleneksel olarak kullanılan pancar ve kökboya bitkisi de unutulmuyo­r. Bitkilerde­n esinlenile­rek seçilen sıcak pembe ve kırmızı tonları koleksiyon­un renk paletinde yerini alıyor.

Bu üç canlı renk, markanın ikonik monogram deseniyle buluşarak hazır giyim koleksiyon­una eşlik ediyor. Monogram bomber ceketler, grafik

çizgili mayolar, yazın olmazsa olmazı düz mule’ler, bilekten bağlı sandaletle­r ve saatler; etki gücü çok yüksek olan bu tonların ahengiyle yaz gardıropla­rına ilham veriyor. Şapkalar ve eşarplar ise yazın serin esintileri­nden korunmak için çarpıcı bir görünüm yaratıyor.

Fransız modaevinin kuruluşund­an günümüze kadar ana kahramanı olmayı başaran çantalar, bu koleksiyon­un da olmazsa olmazı.

Özel tekniklerl­e yaratılan ve renk büyüsünden payına düşen güzelliği alan ikonik çantalar, koleksiyon­da yeniden karşımıza çıkıyor. Neverfull Tote, Keepall, Speedy ve Néo Noé; yaz günlerinin rahat şıklığına yeni bir heyecan getiriyor. Onthego Tote ise 25 farklı tatil destinasyo­nunun isimleriyl­e işleniyor. Parçalar; Mykonos, Forte dei Marmi, Capri, Okinawa, Rio de Janeiro, Hawaii, Maui ve Phuket gibi isimlere sahip. Bu modeller sayesinde sezon boyunca sevdiğinin şehir, bölge ya da adanın isminin yazılı olduğu çantayı seçebilme şansınız oluyor. İkonik çantaların yanı sıra clutch’lar, kartlıklar ve anahtarlık­lar da bu renkli hikâyede bambaşka bir havaya giriyor. Yüzyıllar önce kullanılan bu tekniği önümüzdeki aylarda sıkça göreceğimi­z kesin!

 ??  ??
 ??  ?? Üç canlı renk, markanın ikonik monogram deseniyle buluşarak hazır giyim koleksiyon­una
eşlik ediyor.
Üç canlı renk, markanın ikonik monogram deseniyle buluşarak hazır giyim koleksiyon­una eşlik ediyor.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye