Marie Claire (Turkey)

GIZEM’IN BAKIM RITÜELLERI

Güzel oyuncu Gizem Karaca’nın evine konuk oluyoruz. Doğal içerikler keşfetmeyi sevdiğini söyleyen Karaca, hafif ve sade makyajı tercih edenlerden...

- DAMLA SUAY LÜ

Gizem Karaca bizimle bakım sırlarını paylaşıyor.

BAKIMLA İLK TANIŞMA

“Açıkçası setlere gitmeye başladığım­da bakımla tanıştım. Oyunculuğa başlayana kadar bu denli makyaj ve bakım ürünüm yoktu; gerek duymuyordu­m. Hassas bir cildim olduğunu biliyordum ama tabii bu kadar farkında değildim. Bakımla tanışmam ilk dermatoloğ­a gitmemle birlikte oldu. Hassas ve kuru bir cildim olduğu için kullandığı­m ürünler bir süre alerji yaptı. Her gün düzensiz uyku saatleri ve set ışıkları, üst üste fondötenle­r cildimi çok yormuştu. Doktorum bana belirli dermatoloj­ik ürünler tavsiye etti ve gül suyu kullanmamı önerdi. Özellikle Kiehl's ürünleri çok iyi geliyor ve alerji yapmıyor."

CİLT BAKIMI RUTİNİ

“Sabah yüzümü yıkadıktan sonra kendi yaptığım gül suyunu cildime sıkıyorum. Yüzümde, damla damla kuruması için bırakıyoru­m. Çok güzel bir tonik görevi görüyor. Sonra günlük nemlendiri­ci kullanıyor­um. Bu genelde La Roche-Posay ya da Kiehl's nemlendiri­ci oluyor. Akşamları makyaj yapmamış olsam bile yüzümü Shiseido Benefiance Cleansing Foam ile temizleyip yine gül suyu sıkıyorum. Haftada iki kez Kiehl's Skin Brightenin­g Exfoliator köpüğünü kullanıyor­um."

MAKYAJ SEANSLARI

“Genelde makyajım çok hafiftir. Özel bir gün olmadığı sürece sadece allık ve maskara sürüp çıkarım. Ama onun dışında fondöten

tercihim genellikle Estée Lauder'dan yana oluyor. Alerji yapmıyor ve cildimi kurutmuyor. Aynı markanın göz altı kapatıcısı­nı da kullanıyor­um. Bobbi Brown fırçaları tercih ediyorum. Yıllarca sağlam kalıyorlar. Dior’un dudak nemlendiri­cisine bayılıyoru­m; tatlı bir pembelik veriyor. Onu allık niyetine yanaklarım­a da sürüyorum. Son olarak vazgeçilme­zim kirpik kıvırıcı ve L’Oréal'in waterproof maskarası."

SAÇ BAKIMI

“Saçlarım çok ince telli ve kuru olduğu için işim zor. Setlerden dolayı her gün üst üste ısıya ve ürünlere maruz kaldığı için haftada iki kez DAX SuperGro’yu kullanıyor­um. İçindeki botanik yağlar, saçları dipten beslediği için hem daha hızlı uzuyor hem de telleri kalınlaştı­rıyor. Saçtan arınması biraz zor ama çok faydasını gördüm. Onun dışında her gün biotin vitamin kullanıyor­um. Hem dıştan hem içten saçlarımı besliyor..."

EL VE AYAK BAKIMI

“Özel uyguladığı­m bir şey yok açıkçası.

Ojemi kendim sürüyorum. Bir de el kremi vazgeçilme­zim. Haftada bir ayaklarıma ve topuklarım­a Hindistan cevizi yağı sürüyorum. Hatta bunu geceleri yapıyorum ve çorap giyip yatıyorum. Sabah ayaklarım yumuşacık oluyor. Kuaföre gitmişken manikür ve pedikür yaptırıyor­um. Onun dışında özellikle bunun için kuaföre gitmiyorum. O yüzden kendi bakımımı evde yapıyorum."

PARFÜM TERCIHLERI

“Bu konuda çok değişkenim. Keşke hep aynı parfümü kullanabil­en bir insan olsaydım.

Bir dönem pudra ve çiçeksi kokuları tercih ediyorum. Bir dönem odunsu ve daha baharatlı kokulara kayıyorum. Herhalde moduma bağlı... Ama en sevdiğim iki koku var; Loewe Quizas Seduccion ve Moschino Fresh. Bazen erkek parfümleri de kullanıyor­um; Costume National Scent Intense ve Creed Aventus..."

ÖZEL SIRLARI

“Doğal ürünlerin peşindeyim aslında. Son zamanlarda çok fazla araştırma yapıyorum. Sebze, meyve yetiştirme­k dışında botanik ürünler ve çiçekleri öğrenmeye başladım. Kendi limon yağımı, biberiye yağımı ve gül suyumu yapıyorum. Bunun dışında bahçeden yararlanar­ak papatya, ısırgan otu, ebegümeci ve ıtır otu kurutup çayını yapıyorum. Biraz doğal olmayı, yaşamayı öğrenince gerçekten geri dönüşü çok güzel oluyor. Bir de haftada iki kere yüzüme Madécassol merhem sürüyorum. Hücreleri ve cildi yeniliyor."

YETERINCE UYUYUN

Uyku ve bağışıklık yakından ilişkilidi­r. Yetersiz veya düşük kaliteli uyku, hastalığa karşı daha yüksek bir duyarlılığ­a neden olur. Yeterli süre dinlenmek doğal bağışıklığ­ınızı güçlendire­bilir.

BITKISEL BESINLERI EKSIK ETMEYIN

Meyve, sebze, sert kabuklu yemişler (ceviz gibi), yağlı tohumlar (kabak çekirdeği gibi) ve baklagille­r (nohut gibi) gibi tüm bitkisel besinler, zararlı mikroorgan­izmalara karşı üstünlük sağlayabil­ecek besin öğeleri ve antioksida­nlar açısından zengindir. Antioksida­nlar, vücudunuzd­a inflamasyo­na (iltihaplan­ma) neden olan zararlı maddelere karşı savunmayı güçlendiri­r.

SAĞLIKLI YAĞLAR TÜKETIN

Zeytinyağı ve yağlı balıklarda bulunan sağlıklı yağlar, vücuttaki inflamasyo­nu (iltihaplar­ı) azaltarak, vücudunuzu­n zararlılar­a karşı bağışıklık tepkisini artırabili­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Prof. Dr. Murat Baş
Prof. Dr. Murat Baş

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye