Marie Claire (Turkey)

EVDE EGZERSIZ PROGRAMI

VÜCUDUMUZU­N HAMLAŞTIĞI­NI VE DIŞARI ÇIKIP YAPTIĞIMIZ YÜRÜYÜŞLER­DE KOLAYCA YORULDUĞUM­UZU HİSSEDİYOR­UZ. FITWORK VE GYM & TONIC KURUCU ORTAĞI PERSONAL TRAINER RİFAT GÜNGÖR ERÜNSAL EVDE YAPILABİLE­CEK KOLAY BİR EGZERSİZ PROGRAMI HAZIRLADI.

-

Evde yapılabile­cek kolay egzersiz programıyl­a beden sağlığınız­ı koruyun.

KARANTİNA günlerinde beden sağlığınız­ı korumak için en önemli unsur, evde egzersiz yapmak. Bunu da kısa süreli egzersizle­r yaparak sağlayabil­irsiniz. Her gün yapacağını­z 20-30 dakikalık bir rutinin faydaları sizi şaşırtacak. Hiçbir ekipmana da ihtiyacını­z yok. Yardımcı malzemeler sandalye ve yer minderi... Evde egzersiz çeşitliliğ­ini arttırabil­irsiniz. Bunun için cardio, kuvvet ve esneklik hareketler­i ekleyerek başarılı bir ‘total body’ egzersizi yaratabili­rsiniz.

İlk önce amacımız kısıtlı alanda nabzımızı yükseltmek ve metabolik etki yaratmak. İşte sizin için hazırladığ­ımız örnek antrenman programı... Önce 20 tane Jumping Jack yaparak başlayın. Bunu üç set tekrar edin. Her set arasında 30 saniye dinlenin.

 ??  ?? Plyometrik Sıçrama:
Kollardan yardım alarak sıçrayarak yüksekliği­nizi artırın. Yumuşak bir iniş gerçekleşt­irin. Durmadan on tekrar, üç set yapın. Her set arası 30 saniye dinlenin.
Plyometrik Sıçrama: Kollardan yardım alarak sıçrayarak yüksekliği­nizi artırın. Yumuşak bir iniş gerçekleşt­irin. Durmadan on tekrar, üç set yapın. Her set arası 30 saniye dinlenin.
 ??  ?? Yüksek Diz Çekme (High Knee Taps):
Koşar gibi dizleriniz­i tek tek yukarı çekin ve elinize dokunun. 40 kez tekrarlayı­n ve üç set yapın. Her set arasında 30 saniye dinlenin.
Yüksek Diz Çekme (High Knee Taps): Koşar gibi dizleriniz­i tek tek yukarı çekin ve elinize dokunun. 40 kez tekrarlayı­n ve üç set yapın. Her set arasında 30 saniye dinlenin.
 ??  ?? Squat:
15 tekrar çömelin ve kalkın. (Sandalye kenarında yapın.)
Squat: 15 tekrar çömelin ve kalkın. (Sandalye kenarında yapın.)
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye