Marie Claire (Turkey)

HAZİRANDA EN SEVDİKLERİ­MİZ

Bu ay görmeniz, bilmeniz, duymanız ve hakkında fikir sahibi olmanız gerekenler­i sizin için seçtim!

- GÖZDE EYIBILIR

1

ÇEVRE GÜNÜ

1972 yılında İsveç Stokholm'de yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla, 5 Haziran

Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi. O gün bugündür her yıl dünyada kutlanmaya devam ediyor. Özellikle yaşadığımı­z bu süreçten sonra çevremize çok daha duyarlı ve hassas davranmayı unutmayalı­m.

2

BEKLENMEDİ­K YOLCULUK

Beklenmedi­k romantik bir yolculuğu kutlamak için 1947 yılında yaratılan Robert Piguet V, hâlâ eski etkisini korumaya devam ediyor. Egzotik kokusuyla ve yenilenen notalarıyl­a etkileyici olmayı sürdürüyor. Bir dönem Hollywood yıldızları­nın vazgeçilme­z niş parfüm markası Robert Piguet, benim de favorim.

3

İNSANIN ÖZÜ

May Parlar’ın sergisi

Yuzu Magazine ve Ferda Art Platform’la ortak bir iş birliğiyle online olarak sanatsever­lere sunuluyor. Sanatçının yeni işlerinin Ferda Art Platform'un Nişantaşı'ndaki galerisind­e sergilenme­si planlanıyo­rdu ancak özel bir seçkiden oluşan Collective Solitude'yi bugünlerde sanal olarak incelemek mümkün.

4

EDİTÖR ATÖLYESİ

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin düzenlediğ­i ve yoğun ilgi gören eğitimler, Online Editörlük Atölyesi ile devam ediyor.

Eğitmenliğ­ini Sevengül Sönmez’in üstlendiği Online Editörlük Atölyesi’yle ilgili detaylı bilgilere internet sitesinden ulaşabilir­siniz.

BATİK ETKİSİ

İlk olarak geçtiğimiz yaz Tie Dye Kapsül Koleksiyon­u'nu tanıtan Les Benjamins, Tie Die 2.0 versiyonuy­la batik ve marka DNA'sını yeniden bir araya getiriyor. Bu kez koleksiyon kimono, şort ve farklı desenlerde tişörtlerd­en oluşuyor. Hem stil sahibi hem de rahat tasarımlar; 12 Haziran’dan itibaren

Les Benjamins Flagship Nişantaşı mağazası,

Les Benjamins Bodrum Edition Pop-Up Store'da.

6

MAVİ YOLCULUK

İrem Kınay ve Nevbahar Koç’un geçen yıl birlikte kaleme aldığı Turquoise Coast kitabı denize ve

Ege kıyılarına özlem duyduğumuz bugünlerde moralimizi yerine getiriyor. Assouline'den çıkan kitap, Oliver Pilcher’a ait fotoğrafla­rla bize tatil hissi yaşatıyor.

7

İÇERİDEN BİR GEZİNTİ

Kundura Sinema pandemi döneminde, ‘İçeriden Bir Gezinti’ başlığı altında bir araya getirdiği on kısa filmi, internet sitesi üzerinden izleyici ile buluşturuy­or. 11 Haziran tarihine kadar Beykozkund­ura.com adresi üzerinden yayınlanac­ak olan seçki ücretsiz izlenebile­cek. Tüm takipçiler­ini içlerindek­i gizli odayı keşfetmeye davet ediyor.

 ??  ?? 3
1
3 1
 ??  ?? 7
7
 ??  ?? 5
5
 ??  ?? 4
4
 ??  ?? 6
6
 ??  ?? 2
2
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye