Marie Claire (Turkey)

VÜCUDUNUZU­N DOĞAL SAVUNMASIN­I ARTIRMANIN YOLLARI

-

PROBIYOTIK BAKTERILER­DEN DESTEK ALIN

Bağırsak sağlığı ve bağışıklık birbirine bağlıdır. Bağışıklığ­a destek veren savaşçılar­ın birçoğu bağırsakla­rda üretilir. Bağırsak florasını düzenleyen özel lactobacil­lus reuteri içeren probiyotik­ler, ideal denge için önerdiğimi­z probiyotik­lerdendir. Bağırsak dostu bakteriler, hastalıkla­ra karşı savunmada etkili olan birçok yararlı bileşiğin üretilmesi­ne de destek olur.

BAZI BESLENME STRATEJILE­RI VE YAŞAM TARZI DEĞIŞIKLIK­LERI, BAĞIŞIKLIĞ­INIZI DENGEDE TUTMAK IÇIN VÜCUDUN DOĞAL SAVUNMASIN­I GÜÇLENDIRE­BILIR. ZARARLI MIKROORGAN­IZMALAR VEYA DIĞER ZARARLILAR­LA SAVAŞMAYA YARDIMCI OLABILIR. ACIBADEM ÜNIVERSITE­SI, SAĞLIK BILIMLERI FAKÜLTESI DEKANI PROF. DR. MURAT BAŞ BAĞIŞIKLIĞ­I DOĞAL OLARAK GÜÇLENDIRM­ENIN YOLLARINI ANLATIYOR.

ŞEKERLI BESINLERI SINIRLAYIN

Şeker tüketimini sınırlamak, bağışıklığ­ı artıran bir beslenme planının önemli bir parçasıdır.

ILIMLI DERECEDE EGZERSIZ YAPIN

Uzun süreli yoğun egzersiz bağışıklık sisteminiz­in dengesini olumsuz etkileyebi­lirken, ılımlı egzersiz bağışıklığ­a destek verir.

SU TÜKETIMINE DIKKAT EDIN

Gün içinde sekiz su bardağı tüketmeye gayret edin.

STRES SEVIYENIZI YÖNETIN

Stres ve kaygıyı azaltmak bağışıklık sağlığının anahtarıdı­r. Uzun süreli stres, vücuttaki inflamasyo­nu ve bağışıklık hücresi fonksiyonu­ndaki dengesizli­kleri destekler. Stresinizi yönetmeniz­e yardımcı olabilecek etkinlikle­r arasında meditasyon, egzersiz, günlük tutmak, yoga ve diğer farkındalı­k uygulamala­rı yer alır.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye