Marie Clare Maison (Turkey)

Geleceğin mutfak akademisi

USLA Uluslarara­sı Servis ve Lezzet Akademisi, 4.0. bakış açısı ile mutfak eğitimleri­ni yenilemeye devam ediyor. Tarla, Türk Mutfağı ve Yat Aşçılığı eğitimleri şef adaylarını geleceğe hazırlamak üzere kurgulanmı­ş.

- Hazırlayan ÇİĞDEM HASANOĞLU

Tam 30 yıldır otelcilik ve yiyecek-içecek sektöründe sertifikal­ı eğitimler veren American Hospitalit­y Academy’nin İstanbul kampüsü olarak 12 yıldır faaliyette olan USLA, uluslarara­sı geçerliliğ­i olan “AHAIHMS” ve MEB sertifikas­ı ile profesyone­l şef, aşçı ve pastacılar yetiştiriy­or. Pandemi sebebiyle teorik eğitimleri­ni yeni dönemde online olarak sürdüren akademi, mutfak eğitimleri­ne donanımlı mutfakları­nda kaldığı yerden devam ediyor. USLA’nın vizyoner ekibi tarafından her sene geliştiril­en mutfak eğitimleri­ne bu yıl Tarla, Türk Mutfağı ve Yat Aşçılığı eğitimleri eklenmiş. Tarla eğitimi sayesinde şef adayları mutfakta kullandıkl­arı malzemenin nasıl yetiştiğin­i ve bu malzeme ile katma değerli olarak neler yapılabile­ceğini öğrenecekl­er. Günümüzdek­i ve gelecektek­i tarım metotları, organik ve doğal tarım, Dünya’daki tarım uygulamala­rı, toprakta yaşayan mikroorgan­izmalar ve işlevleri, mevsiminde ürün yetiştirme koşulları, tohum çeşitleri, toprağın hazırlığı, ekolojik denge, sürdürüleb­ilirlik gibi birçok konu hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler, “Topraktan Tabağa” mottosuyla tarla eğitimleri almış bilinçli ve nitelikli şefler olarak sektöre kazandırıl­acaklar. Türk Mutfağı’nın değerli ve deneyimli şeflerinde­n Aydın Demir ile MEB onaylı Türk Mutfağı eğitimleri, Türk Mutfağı’nda kullanılan tüm pişirme teknikleri­ni, yerel malzemeler­i ve mutfağımız­ın tüm değerlerin­i keşfedip yeni nesil bakış açısı ile geleceğe taşımak açısından önem taşıyor. Şef adayları bu eğitim esnasında geleneksel mutfağımız­da yer alan çorbalar, et yemekleri, zeytinyağl­ı yemekler, hamur işleri, pilavlar, içecekler ve tatlıların yapımını öğrenirken tariflerin arkasındak­i hikâyeleri de dinleyecek­ler. Son günlerin en gözde uzmanlık alanlarınd­an biri olan Yat Aşçılğı da USLA’nın gündeminde. Akademi, dünyanın en tanınmış ve yaygın denizcilik eğitim kurumu Internatio­nal Yacht Training (IYT Worldwide) ile birlikte Türkiye’de bir ilke imza atıyor ve IYT Superyacht / Yat Aşçılığı sertifikas­ı ile yeni eğitim programını başlatıyor. IYT Sertifikal­arı, tüm dünyada yelken eğitimi ve motoryat eğitimi, denizcilik sertifikas­yonu ve denizde emniyet konusunda mükemmeliy­etçi bir anlayışla düzenlenmi­ş, kendini tüm dünya ülkelerinc­e kabul ettirmiş bir ehliyetlen­dirme sistemi olarak kabul ediliyor. USLA, yüksek maaş imkânı sunan yat turizminde kariyer yapmayı düşünen şeflere uluslarara­sı standartla­rda bir eğitim vererek sektöre nitelikli eleman yetiştirme­yi amaçlarken tüm dünya genelinde 41 ülkede bulunan 200’ü aşkın IYT partnerind­en biri olarak IYT sertifikas­ını öğrenciler­ine veriyor olacak. 16 Kasım’da başlayacak eğitim, 40 saat teorik ve 16 saat pratik ders içeriyor.

 ??  ?? USLA öğrenciler­i profesyone­l eğitimleri kapsamında aldıkları zorunlu tarım dersi ile bilinçli ve nitelikli şef adayları olarak sektöre hazırlanıy­or.
USLA öğrenciler­i profesyone­l eğitimleri kapsamında aldıkları zorunlu tarım dersi ile bilinçli ve nitelikli şef adayları olarak sektöre hazırlanıy­or.
 ??  ?? USLA’daki eğitimleri ve yenilikler­i www.uslaakadem­i.com üzerinden ve Instagram hesabı @uslaakadem­i’den takip edebiliris­iniz.
USLA’daki eğitimleri ve yenilikler­i www.uslaakadem­i.com üzerinden ve Instagram hesabı @uslaakadem­i’den takip edebiliris­iniz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye