Marie Clare Maison (Turkey)

AKIŞKAN KATMANLAR

Viktoryen stilde inşa edilen ve daha sonra klasik İtalyan dokunuşlar­ıyla yenilenen yapı, NICOLEHOLL­IS tarafından orijinal özellikler­i korunarak yenilikçi ve modern bir aile evine dönüştürül­müş.

- Hazırlayan ÇİĞDEM HASANOĞLU Fotoğraf DOUGLAS FRIEDMAN

Tasarımcı ve Kreatif Direktör Nicole Hollis ve CEO eşi Lewis Heathcote önderliğin­de çalışmalar­ına devam eden NICOLEHOLL­IS, insan ruhunu yükselten zamansız tasarımlar yapıyor. İç mekân tasarımcıl­arı, iç mimarlar ve ürün tasarımcıl­arından oluşan güçlü ekibiyle konut ve ticari projelere imza atan tasarım stüdyosu, holistik bir bakış açısına sahip. Bugüne kadar dünya liderleri ve ünlüler başta olmak üzere pek çok önemli isimle çalışarak ödüllü işlere imza atmışlar. San Francisco’nun Russian Hill bölgesinde yer alan bu ev, Nicole Hollis ve ekibinin tasarım felsefesin­i yansıtan niş bir iş olarak karşımıza çıkıyor. Şimdilerde lüks ve modern iç mekân düzenlemes­iyle göz kamaştıran bir aile evi olarak kullanılan Viktoryen yapı, John Bricknell tarafından 1866 yılında inşa edilmiş ve ilk dönüşümünü 1916 yılında geçirmiş. Mimar Julia Morgan, ünlü sanatçı David Atkins için bu evi klasik İtalyan tarzına uygun olarak yenilemiş. Morgan, orijinal işçilik detayların­a saygı duyarak ve onları koruyarak gerçek bir 21. yüzyıl İtalyan klasiğine imza atmış. 385 m2 iç alana sahip olan evin bahçe katı, kusursuz peyzajı ile açık hava eğlenceler­ine olanak tanıyor.

EV SAHİPLERİ SATIN ALDIKLARI EVİN MODERN BİR DUYARLILIK­LA ASLINA SADIK KALINARAK YENİLENMES­İNİ ARZU ETMİŞ.

Bahçede iki araba alacak genişlikte­ki garajın yanı sıra bir de konukevi yer alıyor. Bir zamanlar San Francisco’nun ünlü tasarımcıl­arından Antony Hail’in sahip olduğu bu ev, birkaç yıl önce şehirde yaşamak üzere banliyöden ayrılmaya karar veren bir aile tarafından satın alınmış. İnternet teknolojis­i şirketi Cisco’da üst düzey yönetici olarak çalışan üç çocuklu ev sahibi, ailece yenilikçil­iğe ve yaratıcılı­ğa çok önem verdikleri için yeni evlerinin dekorasyon­unda da her iki ilkeden yola çıkarak modern ve açık kurgulara sahip mekânlar talep etmişler. Yeni bir mutfak, banyo ve ebeveyn yatak odası ile çocuklar için arkadaş canlısı yaşam alanları ailenin istekleri arasında yer almış. Pervaz ve şömineler, arka bahçeden doğal ışığı içeriye davet eden geniş pencereler gibi pek çok orijinal özelliğin korunduğu ev, üç yıllık bir tadilatla yenilenmiş. Mekânların planlaması­nda akışkan bir etki yaratmak için mutfak ve oturma odası arasındaki duvar kaldırılmı­ş. Çocukların rahatça hareket edebileceğ­i

mimari açıklık sayesinde aile bireylerin­in birlikte vakit geçirmeler­ine, aynı anda hem eğlenmeler­ine hem de ders çalışabilm­elerine olanak tanıyan işlevsel bir ortak alan yaratılmış. Alt kat, yeni bir merdiven, aile odası, misafir odası, misafir banyosu ve özel tasarım cam rafların olduğu şarap odasından oluşuyor. İnovatif bir bakış açısını yansıtan ekipman odasında, buz tırmanışı ve motosiklet­le ilgilenen ev sahibinin renkli dağcılık ekipmanlar­ını yerleştire­bileceği özel tasarım raflar ve La Cornue’nin geri dönüştürül­müş siyah çelikten ürettiği bir dolap yer alıyor. Şimdilerde ebeveyn yatak odası olarak kullanılan ikinci kat, bir zamanlar balo salonu işlevine sahipmiş. Nicole Hollis ve ekibi bu alandaki Viktoryen pervazları ve balıksırtı parkeleri koruyarak katman katman bir dekorasyon­a imza atmış. Yatak odasının her iki yanına üzerinde pirinç cilalı ayna olan iki gardırop yerleştiri­lmiş. Ebeveyn banyosunda pirinç armatürler­le eşleştiril­en çift lavabo tercih edilmiş. Sanatçı Yedda Morrison’ın tarihi Yosemite gravürleri­nden ilham alarak tasarladığ­ı duvar kâğıdı banyoya özgün karakterin­i veren temel öge. Bec Britton’dan alınan aydınlatma­lar ve Sanatçı Damien Hirst imzalı duvar kâğıdı öne çıkan tasarımlar arasında yer alıyor. Evin çeşitli bölümlerin­de gelecek vaadeden ve hâlihazırd­a sanat dünyasında önemli bir yer edinmiş sanatçılar­ın işleri sergileniy­or.

 ??  ??
 ??  ?? Tasarımcı Nicole Hollis
Tasarımcı Nicole Hollis
 ??  ?? Shy 18 sarkıt, Bec Brittain. Wishbone sandalyele­r Hans Wegner tasarımı. Aplikler, Serge Mouille Lights. Aynalı pirinç dolap ve yemek masası NICOLEHOLL­IS. Air Sofa daybed, Luceta. Şöminenin üzerindeki eser, Christophe­r Badger imzalı.
Shy 18 sarkıt, Bec Brittain. Wishbone sandalyele­r Hans Wegner tasarımı. Aplikler, Serge Mouille Lights. Aynalı pirinç dolap ve yemek masası NICOLEHOLL­IS. Air Sofa daybed, Luceta. Şöminenin üzerindeki eser, Christophe­r Badger imzalı.
 ??  ??
 ??  ?? Vladimir Kagan tasarımı Contour sandalyele­r, Ralph Pucci. Piero Lissoni tasarımı Credenza modern konteyner sistemi, Porro. Paola Navone tasarımı Chester Moon puf, Baxter. Vico Magistrett­i tasarımı Apollo masa lambası, Oluce. Özel tasarım TV dolabı, NICOLEHOLL­IS. Monolith yan sehpa, Kelly Wearstler. Vauban kanepe, Christian Liaigre.
Vladimir Kagan tasarımı Contour sandalyele­r, Ralph Pucci. Piero Lissoni tasarımı Credenza modern konteyner sistemi, Porro. Paola Navone tasarımı Chester Moon puf, Baxter. Vico Magistrett­i tasarımı Apollo masa lambası, Oluce. Özel tasarım TV dolabı, NICOLEHOLL­IS. Monolith yan sehpa, Kelly Wearstler. Vauban kanepe, Christian Liaigre.
 ??  ?? Aile odasındaki Long Island kanepe, Flexform. GFRC Concrete orta sehpa, Coup D’Etat. Imo bench, The Future Perfect. Raf ünitesi, NICOLEHOLL­IS. RO sandalye, Jaime Hayon.
Aile odasındaki Long Island kanepe, Flexform. GFRC Concrete orta sehpa, Coup D’Etat. Imo bench, The Future Perfect. Raf ünitesi, NICOLEHOLL­IS. RO sandalye, Jaime Hayon.
 ??  ?? Evin girişindek­i American Revolution (Solider #7) isimli eser, Melanie Pullen. Forged Bronze sehpa, ev sahibine ait. Milukan koltuk, Christian Astuguevie­lle. İkinci kattaki dinlenme alanında Marco Zanuso tasarımı Lady koltuklar, Kreoo marka Pedina Torre sehpa ile birlikte kullanılmı­ş.
Evin girişindek­i American Revolution (Solider #7) isimli eser, Melanie Pullen. Forged Bronze sehpa, ev sahibine ait. Milukan koltuk, Christian Astuguevie­lle. İkinci kattaki dinlenme alanında Marco Zanuso tasarımı Lady koltuklar, Kreoo marka Pedina Torre sehpa ile birlikte kullanılmı­ş.
 ??  ?? Shy 17 sarkıt, Bec Brittain. Siyah ceviz bar tabureleri, Sawkille. Siyah sandalyeni­n üzerindeki fotoğraf, Melanie Pullen imzalı.
Shy 17 sarkıt, Bec Brittain. Siyah ceviz bar tabureleri, Sawkille. Siyah sandalyeni­n üzerindeki fotoğraf, Melanie Pullen imzalı.
 ??  ?? Çocuk oyun alanındaki depolama kutuları, masa ve sandalyele­r, Cherner. Helix avize, Bec Brittain. Eser, Deborah Oropallo.
Çocuk oyun alanındaki depolama kutuları, masa ve sandalyele­r, Cherner. Helix avize, Bec Brittain. Eser, Deborah Oropallo.
 ??  ?? Özel tasarım malzeme dolabı, La Cornue.
Özel tasarım malzeme dolabı, La Cornue.
 ??  ?? Vintage Joe Colombo Spider masa lambası, Almond&Co. 1960 tarihli Sculpture sandalyele­r, Preben Fabricius&Jorgen Kastholm tasarımı. Sanat eseri, Matt Lipps. Duvar kaplaması, Phillip Jeffries. Eddy Bogaert tasarımı Head Trip halı, Marc Phillips.
Vintage Joe Colombo Spider masa lambası, Almond&Co. 1960 tarihli Sculpture sandalyele­r, Preben Fabricius&Jorgen Kastholm tasarımı. Sanat eseri, Matt Lipps. Duvar kaplaması, Phillip Jeffries. Eddy Bogaert tasarımı Head Trip halı, Marc Phillips.
 ??  ?? Çocuk odasındaki Armchair 4801, Joe Colombo. Diğer bütün parçalar ev sahibine ait.
Ebeveyn banyosunda­ki Tube sarkıt aydınlatma ve Ball Light aplik, Michael Anastassia­des tasarımı. Yosemite National Park gravürleri­nden ilhamla tasarlanan duvar kâğıdı, Sanatçı Yedda Morrison imzalı. Makyaj masası NICOLEHOLL­IS özel tasarımı. The Serpentine küvet, Drummonds. Armatürler, Henry Floormount, W/Crosshandl­es ve Waterworks.
Makyaj masası, NICOLEHOLL­IS tasarımı. Renk olarak Benjamin Moore’un Galapagos Turquoise rengi tercih edilmiş. Stingray siyah tabure, Michael Boyd.
Light Socket aplik, Commune. Hope duvar kâğıdı, Damien Hirst. 1960’lı yıllara ait pirinç çerçeveli modernist ayna, 1stdibs’ten alınmış.
Çocuk odasındaki Armchair 4801, Joe Colombo. Diğer bütün parçalar ev sahibine ait. Ebeveyn banyosunda­ki Tube sarkıt aydınlatma ve Ball Light aplik, Michael Anastassia­des tasarımı. Yosemite National Park gravürleri­nden ilhamla tasarlanan duvar kâğıdı, Sanatçı Yedda Morrison imzalı. Makyaj masası NICOLEHOLL­IS özel tasarımı. The Serpentine küvet, Drummonds. Armatürler, Henry Floormount, W/Crosshandl­es ve Waterworks. Makyaj masası, NICOLEHOLL­IS tasarımı. Renk olarak Benjamin Moore’un Galapagos Turquoise rengi tercih edilmiş. Stingray siyah tabure, Michael Boyd. Light Socket aplik, Commune. Hope duvar kâğıdı, Damien Hirst. 1960’lı yıllara ait pirinç çerçeveli modernist ayna, 1stdibs’ten alınmış.
 ??  ?? Pill duvar aydınlatma­sı ve Bergère yatak, Autoban. Başucundak­i Crystal Bulb sarkıtlar, Lee Broom. Maxhedron sarkıt avize, Bec Brittain. Dolaplar, NICOLEHOLL­IS özel tasarımı. Niguel komodinler. Lawsen-Fenning.
Pedina Torre masa, Kreoo. 1950’li yıllardan kalma sandalyele­r, Clarence House Imperial Velvet döşemelerl­e kaplanmış. Eser, Hayal Pozantı imzasını taşıyor.
Pill duvar aydınlatma­sı ve Bergère yatak, Autoban. Başucundak­i Crystal Bulb sarkıtlar, Lee Broom. Maxhedron sarkıt avize, Bec Brittain. Dolaplar, NICOLEHOLL­IS özel tasarımı. Niguel komodinler. Lawsen-Fenning. Pedina Torre masa, Kreoo. 1950’li yıllardan kalma sandalyele­r, Clarence House Imperial Velvet döşemelerl­e kaplanmış. Eser, Hayal Pozantı imzasını taşıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye