Marie Clare Maison (Turkey)

MODERN & ŞIK KURGULAR

İç mekân tasarımı Tes Mimarlık tarafından yapılan Ulus, Savoy Site’sindeki daire, ev sahibi Meltem Güneri’nin güncel ve şık stilini yansıtırke­n çocuklu yaşam için de pratik çözümler sunuyor.

- Hazırlayan ÇİĞDEM HASANOĞLU Fotoğraf BURAK TEOMAN

Mimar Esra Aşıkoğlu tarafından kurulan Tes Mimarlık, butik hizmet sunan multidisip­liner bir tasarım stüdyosu. Mekân tasarımı konusunda alanının en iyi zanaatkârl­arı ve ustaları ile iş birlikleri yapıyor, mimari, iç mimari ve ürün tasarımı başta olmak üzere mekân tasarımına dâhil olan her aşamada hizmet veriyorlar. Tasarım felsefeler­i günlük hayata keyif katacak, yaşandıkça mutlu edecek, tüm gerekli fonksiyonl­arı sağlayacak esneklikte uzun ömürlü mekânlar yaratmak. Ulus’taki Savoy Sitesi’nde yer alan apartman dairesi, Aşıkoğlu’nun güncel dekorasyon projelerin­den biri. Ev sahibi Meltem Güneri ile üniversite yıllarında­n beri tanışan mimar, bu evde bütünlüklü bir stile imza atmak üzere yola çıktıkları­nı söylüyor. “Bu projede ana beklenti, taşınılaca­k olan yeni evin mobilya, tekstil, aydınlatma, aksesuar seçimlerin­i bütün olarak kurgulayıp evin tüm dekorasyon­unu tamamlamak ve gerekli yan hizmetleri sağlamaktı.” Ev sahibi Meltem Güneri hem anaokul çağındaki tek çocuğunun sosyal hayatına katkı sağlaması, hem de stiline uygun, gündelik hayatında talep ettiği hizmetlere kolayca ulaşabilec­eği imkânlara sahip olduğu için Savoy Sitesi’nde yaşamayı tercih etmiş. İnşaatının nispeten yeni tamamlanmı­ş olması, lokasyonu ve henüz içinde kimsenin yaşamamış olması da buraya taşınmalar­ına büyük etken olmuş. Dört odası bulunan daire, yaklaşık 200 m2 iç

 ??  ?? Dış mekân mobilyalar­ı, Cumba Selection. Kırlentler Bon Objet, sehpalar, ZF Design.
Dış mekân mobilyalar­ı, Cumba Selection. Kırlentler Bon Objet, sehpalar, ZF Design.
 ??  ?? Koltuklar, Four&More. Sehpa Som Interior. Aydınlatma, Phare. Kırlentler, Layla Dekorasyon. Aksesuarla­r Beymen Home. Halı, Handmade Halı.
Koltuklar, Four&More. Sehpa Som Interior. Aydınlatma, Phare. Kırlentler, Layla Dekorasyon. Aksesuarla­r Beymen Home. Halı, Handmade Halı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye