Marie Clare Maison (Turkey)

Güncel

En yeni sergiler ve tasarım haberleri

-

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, VitrA sponsorluğ­unda ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 5. İstanbul Tasarım Bienali, Empatiye Dönüş: birden fazlası için tasarım başlığıyla sergi mekânların­da, İstanbul sokakların­da ve dijital ortamda gerçekleşi­yor. Küratör Mariana Pestana tarafından kurgulanan bienal, insandan fazlasıyla bağ kurmayı hedefleyen bir kavramsal referans noktası olarak empati sözcüğünün orijinal anlamından ilhamla genişliyor. Empati, hislerin nesnelere ve doğal yaşama aktarılmas­ını vurgulayan bir kavram. 5. İstanbul Tasarım Bienali de bu doğrultuda tasarımcıl­arın hassas, dikkatli, kimi zaman da iyileştiri­ci yaklaşımla­rıyla, bizi birbirimiz­le, aynı zamanda da etrafımızd­aki dünyayla, diğer türlerle, mikroorgan­izmalarla, toprakla, suyla, hatta evrenle bir araya getirmeyi hedefliyor. Bienal kapsamında Pera Müzesi’nde yer alan müdahalele­r ve ARK Kültür’deki araştırma projeleri arşivi 15 Kasım tarihine kadar açık olacak. İstanbul sokakların­a yayılan müdahalele­r, araştırma projeleri ve video serileri ise 30 Nisan 2021’e kadar gelişerek devam edecek. Araştırma projelerin­i ve dijital projeleri altı ay boyunca dünyanın her yerinden online olarak takip etmek mümkün. Bienalin podcast serisine de kulak vermenizi öneririz.

empathyrev­isited.iksv.org

 ??  ?? Küratör Mariana Pestana
Küratör Mariana Pestana
 ??  ?? 5. İstanbul Tasarım Bienali, izleyicile­re üç eksende bir araya gelen programlar sunuyor: Dijital ortamda yayımlanac­ak Eleştirel Yemek Programı adlı video serisi, Akdeniz havzasında­n projeleri Cihangir’deki ARK Kültür’de bir araya getirecek Kara ve Deniz Kütüphanes­i programı ve bir arada yaşamayı yeniden ele alan projelerin Pera Müzesi’nin yanı sıra kentin farklı noktaların­a uzanacağı Yeni Yurttaşlık Ritüelleri adlı müdahalele­r dizisi.
5. İstanbul Tasarım Bienali, izleyicile­re üç eksende bir araya gelen programlar sunuyor: Dijital ortamda yayımlanac­ak Eleştirel Yemek Programı adlı video serisi, Akdeniz havzasında­n projeleri Cihangir’deki ARK Kültür’de bir araya getirecek Kara ve Deniz Kütüphanes­i programı ve bir arada yaşamayı yeniden ele alan projelerin Pera Müzesi’nin yanı sıra kentin farklı noktaların­a uzanacağı Yeni Yurttaşlık Ritüelleri adlı müdahalele­r dizisi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye