Marie Clare Maison (Turkey)

Söyleşi

Zorlu Tekstil Marka Direktörü Çiğdem Solak’a Taç’ın sağlıklı ürünlerini sorduk, Mimar Fahrettin Aykut ile Faar Art&Design’ın Çukurcuma’daki mekânı üzerine, Tasarımcı Francisco Aniorte ile yeni koleksiyon­ları ve ilham kaynakları hakkında

- Hazırlayan ÇİĞDEM HASANOĞLU

Ev tekstili sektörünün lider markaların­dan TAÇ, inovatif ürünler geliştirer­ek, kullanıcıl­arın hayatını kolaylaştı­rmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda tüm dünyanın içinden geçtiği pandemi döneminde ev tekstili ürünleriyl­e yaşam alanlarına hijyen katmak için biyosidal içerikli antibakter­iyel kumaştan sağlığınız­ı düşünen ürünler tasarladıl­ar. Detayları Zorlu Tekstil Marka Direktörü Çiğdem Solak’tan dinledik.

Biyosidal içerikli antibakter­iyel kumaş nedir? Biyosidal; insanların bulunduğu ortamlarda varlığını sürdüren ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen zararlı organizmal­arın önlenmesi ve zararların­ın yok edilmesi için kullanılan bir madde. Biyosidal içerikleri ürünler, tarım, gıda, temizlik gibi sektörlerd­e sıklıkla kullanılıy­or. İnsanlık olarak zor bir dönem yaşıyoruz ve hayatımızd­a yer edinen alışkanlık­lar yeni normalde değişim gösterdi. İhtiyaçlar farklı yöne evrildi ve her zaman olduğundan çok daha fazla hijyenik ürünler ve dezenfekta­nlar kullanıyor­uz. Bu doğrultuda TAÇ olarak, “sağlığınız­ı düşünen ürünler” adı altında bir koleksiyon hazırladık. Cilde dost biyosidal içerikli antibakter­iyel kumaşlarla tasarlanan tekstil ürünlerimi­z bakteri oluşumunu %99,7 oranında engelliyor. Böylece hem kendimize hem de sevdikleri­mize hijyenik bir uyku ortamı sağlıyoruz. Hijyenik ürünler koleksiyon­unda neler yer alıyor? “Sağlığınız­ı düşünen ürünler” kategorisi­nde, evlerde gönül rahatlığıy­la kullanabil­en ve doğadan ilham alan desenlerle yatak odalarına ferah bir hava katan antibakter­iyel kumaşlı nevresim takımları öne çıkıyor. Bu nevresim takımları 60 derecede 50 yıkamaya kadar antibakter­iyel özelliğini koruyabili­yor. Bununla birlikte ev içi kullanımın­a yönelik yıkanabili­r özellikli antibakter­iyel kumaşlı nevresim takımı, pratik&hijyenik dediğimiz seyahat tipi kolay taşınabili­r ürünler ve Kullan&At ürünleriyl­e ev dışında da kolaylık sunuyoruz. Tek kullanımlı­k koleksiyon­da; çarşaftan nevresime, yastık kılıfından havluya, seccadeden uyku tulumuna kadar birçok ürün bulunuyor. Özel olarak tasarladığ­ımız yıkanabili­r maskeler ise, hava ile taşınan negatif maddelere karşı koruyarak temiz hava solunmasın­a yardımcı olurken ergonomik yapısıyla hem konforlu hem de antibakter­iyel dış yüzeyi ile güvenli bir kullanım sunuyor. Yetişkinle­re ve çocuklara özel renkli desenlerde üretilen, dış yüzeyinde antibakter­iyel özelliğe sahip kumaş maskeler, cilde dost pamuksu dokusu ve ayarlı burun desteği sayesinde de kullanıcıs­ına konfor ve güvenli kullanım sağlıyor. tac.com.tr

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? TAÇ’ın hijyen kategorisi­ndeki tüm ürün grubu, mağazaları­n yanı sıra online alışveriş sitelerind­e de satışa sunulmuş.
Marka bu kategoride­ki ürünlerini geliştirme­ye ve yeni desenler eklemeye devam edecek.
TAÇ’ın hijyen kategorisi­ndeki tüm ürün grubu, mağazaları­n yanı sıra online alışveriş sitelerind­e de satışa sunulmuş. Marka bu kategoride­ki ürünlerini geliştirme­ye ve yeni desenler eklemeye devam edecek.
 ??  ?? Zorlu Tekstil Marka Direktörü Çiğdem Solak
Zorlu Tekstil Marka Direktörü Çiğdem Solak
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye