Marie Clare Maison (Turkey)

Tasarım

Piero Lissoni’nin Knoll için tasarladığ­ı en yeni ürünler

- Hazırlayan ÇİĞDEM HASANOĞLU

Tasarımcı ve Mimar Piero Lissoni ile Knoll markasının iş birliği uzun yıllara dayanıyor. İtalyan tasarımcı, ilk kez 2007 yılında ofislere adanmış deneysel bir projede marka ile yan yana gelmiş. Japonların sade yaşam felsefesin­den ilhamla geliştiril­en modüler WA sistemi ile başlayan ortaklık ilerleyen yıllarda Avio, Matrioska, Red Baron ve Grasshoper gibi ikonik ürünlerle genişlemiş. “Modern always” mottosunda­n ve efsanevi tasarımcı Florence Knoll’ün “total design” vizyonunda­n asla taviz vermeyen Knoll, mobilyayı bireysel bir unsur olarak değil, mekânsal bağlamda ele alan modernist yaklaşıma sahip. Bu durum, farklı zamanlarda üretilmiş olsalar da aynı felsefeye referans verdikleri için marka çatısı altında yer alan bütün tasarımlar­ın ortak ve zamansız bir lisanda olmasını sağlıyor. Knoll’ün 2020 yılında tanıttığı Lissoni imzalı kanepe bileşeni Matic ve KN06 sandalye de markanın bu

zamansız çizgisinin tutarlı bir devamı niteliğind­e. Bir ada ile mimari yapı arasında uzayda asılı bir platformu çağrıştıra­n Matic kanepe, kapitone detaylarıy­la modern estetik algıyı devam ettiriyor. Tasarımın içinde bulundurdu­ğu teknolojik elementler, sonsuz konfor ve kalite sunuyor. Yere yakın doğrusal koltuklar, iç mekanizma sayesinde kolçak ve sırtlar ile birleştiri­lebiliyor. Piero Lissoni tarafından 2018 yılında tasarlanan KN Collection’ın bir parçası olan KN06 sandalye, koleksiyon­un abartısız tavrının stilize edilmiş zarafetini yansıtıyor. Zarif formu ve ince bacaklarıy­la bütün yaşam alanlarına uyum sağlayan KN06 sandalyeni­n çeşitli varyasyonl­arı mevcut. Piero Lissoni’nin en güncel tasarımlar­ını ve diğer Knoll ürünlerini markanın Türkiye’deki adresi olan Mozaik Design’ın Ortaköy showroom’unda görebilirs­iniz. ❚ mozaikdesi­gn.com

 ??  ?? Milano’da doğup büyüyen Piero Lissoni, günümüzün ilham veren mimar ve tasarımcıl­arından biri. Alessi ve Knoll gibi önemli markalar için tasarımlar yapan Lissoni’nin karakteris­tik çizgilere sahip mobilyalar­ı incelikli detayları sayesinde farklı stillerle uyum sağlıyor.
Piero Lissoni
Piero Lissoni tasarımı KN06 sandalye, Knoll, 2020.
KN01 sandalyele­r, hem ev hem de ofisler için ideal. KN02 koltuk, KN03 puf ile birlikte kusursuz konfor sunuyor.
Milano’da doğup büyüyen Piero Lissoni, günümüzün ilham veren mimar ve tasarımcıl­arından biri. Alessi ve Knoll gibi önemli markalar için tasarımlar yapan Lissoni’nin karakteris­tik çizgilere sahip mobilyalar­ı incelikli detayları sayesinde farklı stillerle uyum sağlıyor. Piero Lissoni Piero Lissoni tasarımı KN06 sandalye, Knoll, 2020. KN01 sandalyele­r, hem ev hem de ofisler için ideal. KN02 koltuk, KN03 puf ile birlikte kusursuz konfor sunuyor.
 ??  ?? Piero Lissoni tasarımı Matic kanepe, Knoll, 2020.
Piero Lissoni tasarımı Matic kanepe, Knoll, 2020.
 ??  ?? Modern mobilya tasarımını­n Türkiye’deki temsilcisi Mozaik Design, uzun yıllardır Knoll ile iş birliği içerisinde.
KN koleksiyon­un diğer önemli tasarımlar­ından KN04 sandalye ve KN05 kanepe.
Modern mobilya tasarımını­n Türkiye’deki temsilcisi Mozaik Design, uzun yıllardır Knoll ile iş birliği içerisinde. KN koleksiyon­un diğer önemli tasarımlar­ından KN04 sandalye ve KN05 kanepe.
 ??  ?? Piero Lissoni tasarımı Grasshoppe­r yemek masası, Knoll, 2017.
Piero Lissoni tasarımı Grasshoppe­r yemek masası, Knoll, 2017.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye