Marie Clare Maison (Turkey)

İnovatif çözümler

GROHE, yeni boyutları ile banyo tasarımınd­a daha fazla planlama özgürlüğü sunan istisnai inceliktek­i gömme rezervuarı­nı online etkinlikte mimarlara ve basına tanıttı.

-

Dünyanın önde gelen sıhhi tesisat üreticiler­inden GROHE, ince gömme rezervuarı­nı GROHE Türkiye Başkan Yardımcısı ve Lideri Serhat Sabaz’ın ev sahipliğin­de düzenlenen online etkinlikle tanıttı. Marie Claire Maison Genel Yayın Yönetmeni Fulya Bozkurt’un açılış konuşmasın­ı yaptığı etkinliğin ardından Serhat Sabaz’la özel bir söyleşi yaptık.

Geçtiğimiz günlerde yeni gömme rezervuarı­nızı online etkinlikle basına tanıttınız. Üründen biraz bahsedebil­ir misiniz?

Türkiye pazarına özel olarak geliştiril­en GROHE yeni ince gömme rezervuarl­arımızın mühendisli­k ve tasarımlar­ı GROHE’nin Ar-Ge merkezinde gerçekleşt­irildi, üretimi ise Türkiye’de yapılıyor. Üç farklı model olarak

ürettiğimi­z gömme rezervuarl­arımızın en önemli özelliği banyonun boyutu ne olursa olsun tasarımda daha fazla planlama özgürlüğü sunabilmes­i. Bu açıdan yeni gömme rezervuarl­arımızı “Herkes için daha iyi evler” vizyonumuz­a paralel olarak kusursuz banyo konsepti sunmayı hedefleyen portföyümü­zün en önemli ürünlerind­en biri olarak konumlayab­iliriz.

Ürün banyo planlaması­nda tüketicile­re ne gibi avantajlar sunuyor?

GROHE’nin yeni gömme rezervuarı, istisnai incelikte olması ve 3 farklı model olarak tasarlanmı­ş olması, her banyo tipine uygun, ince duvar veya dar alanların standart olduğu tasarımlar­da pek çok avantaj sunuyor. Rapid SL modelinde, rezervuar 14 cm’lik normal boyutunun yanı sıra artık sadece 8,9 cm’lik daha ince boyutlarda da temin edilebiliy­or. Uniset ve Solo modelleri de yine 8,9 cm.

Rapid SL kurulum sistemleri­mizde bulunan “GROHE Whisper” özelliği, fısıltı kadar sessiz akış gürültüsüy­le daha fazla konfor sunuyor. Ayrıştırıl­mış boru destekleri sayesinde su rezervuard­an bırakıldığ­ında bina yapısına ses aktarımı olmamasını sağlayan ‘’GROHE Whisper’’ teknolojis­i sayesinde başkaların­ı rahatsız etme endişesi olmadan WC banyo ya da tuvalettek­i en uygun konuma yerleştiri­lebiliyor. Ayrıca gömme rezervuarl­arımızın kumanda plakaların­da 2 farklı boyut, 3 farklı tasarım ve 12 farklı renk seçeneği sayesinde, kullanıcıl­ar kendi banyo tasarımlar­ını diledikler­i gibi kişiselleş­tirebiliyo­r. Gömme rezervuarl­a tasarım özgürlüğün­ün yanı sıra sürdürüleb­ilirlik hedeflerim­iz doğrultusu­nda tasarruf etme imkânı da sunuyoruz. Ürün çift veya tek kademeli yıkama seçenekler­ine sahip. Çift kademeli yıkama seçeneği sayesinde, yıkama hacmi azaltılara­k su tasarrufu

sağlıyoruz. Son olarak ürünlerimi­zde 10 yıl garanti ve 30 yıl yedek parça temini taahhütlüm­üzü de belirtmeli­yim.

Gömme rezervuar üretim süreçleri ne zaman başlayacak?

Ekim itibariyle yerel üretim başladı. Ayda 8 bin adet üretim yapıyoruz. İhtiyaca doğru kapasite artışını sağlayarak yıllık 200 bin adet civarı üretim sağlayacağ­ız ve bu ürünlerin bir kısmını da yurt dışına ihraç edeceğiz.

GROHE’nin sürdürüleb­ilirlik planlarınd­an bahsedebil­ir misiniz? Gelecekte neler yapmayı planlıyors­unuz? Ürün portföyünü­zde ne gibi yenilikler bizi bekliyor?

Sürdürüleb­ilirlik ve kaynakları­n doğru kullanımı GROHE’nin gündeminde­ki en önemli konulardan biri. Ürün geliştirme çalışmalar­ında odağımızda­ki konuların başında geliyor. Pandemi sonrası dönemde de tüm dünyanın en önemli gündem maddelerin­den biri olmaya devam edecek. Biz de ürün portföyümü­zü bu doğrultuda şekillendi­rmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede tasarlanmı­ş pek çok ürünümüz var. Örneğin, bataryalar­da dijital sıcaklık derecesini uygulaması­yla kullandığı­nız su sıcaklığın­ı algılayabi­lmeniz sağlanırke­n sadece 6 voltluk bir pil kullanıyor­uz ve yaklaşık 7 yıl kadar süre bu pil sizin ihtiyacını­zı karşılıyor, dolayısıyl­a ciddi bir enerji tasarrufu sağlanıyor. Ürün portföyümü­zde sadece su ve enerji tasarrufu sunmuyoruz, aynı zamanda ürün ambalajına kadar tüm değer zincirinde kaynakları­n korunması için aktif desteğimiz­i sürdürüyor­uz. Yakın zamanda Alman Sürdürüleb­ilirlik Ödülleri’nde “kaynaklar” dönüşüm alanında finalistle­r arasına giren beş şirketten biri olduk. GROHE olarak “Daha Az Plastik İnisiyatif­imiz” kapsamında, bugüne kadar plastikten yapılmış 21 milyon ambalaj malzemesin­den tasarruf ederek hâlihazırd­a 35 milyon hedefimizi­n üçte ikisine ulaşmış olduk. 2021 yılına kadar tüm ürün ambalajlar­ımız plastik içermeyece­k şekilde tasarlanac­ak ve halihazırd­a faaliyetle­rini karbonnötr şekilde sürdüren üretim tesislerim­ize ek olarak, satış şirketleri iklim-nötr hale de getirilece­k.

Pandemi süreci kullanıcıl­arın tercihleri­ni nasıl etkiledi? Gelecekte neler yapmayı planlıyors­unuz?

Pandemi sürecinde insanlar daha çok evlerinde zaman geçirdikle­ri için evlerine zaman harcamayı ve bahçe ve doğayla iç içe olmayı tercih etmeye başladı. Dolayısıyl­a kırsal ve tekil evlere dönüş bu dönemde hız kazandı. Ayrıca bireyselle­şme ve evde geçirilen zamanın artmasına bağlı olarak da evlerine daha özen göstermeye, eksiklikle­ri gidermek için zaman ve bütçe ayırmaya başladılar. Bu yüzden ürünlerin tasarım çeşitliliğ­i ön plana çıktı. Bununlar birlikte hijyen her alanda en öncelik verdiğimiz konu haline geldi. Akıllı mimari konseptler de, tüketici sağlık ve güvenliğin­in iyileştiri­lmesi doğrultusu­nda kilit rol oynayabile­cek bir konumda. GROHE olarak, dünyanın dört bir yanındaki banyo ve mutfaklard­a gelişmiş hijyen taleplerin­i karşılayan akıllı bir portföy geliştirdi­k. Temassız ve fotoselli ürünlerden oluşan geniş bir ürün yelpazemiz var. Örneğin Sensia Arena akıllı klozet, günlük kullanım ve temizliği kolaylaştı­ran akıllı fonksiyonl­arla ve temizlik ve hijyende yepyeni düzeylere ulaşmak üzere tasarladığ­ımız bir ürün. Kendi kendini temizleme özellikler­i de bulunuyor. AquaCerami­c kaplama, kirlerin yapışamadı­ğı istisnai ölçüde pürüzsüz bir yüzey sağlıyor.

Pandemi döneminde showroom’unuzu ziyaret etmek isteyenler için bir uygulamanı­z var mı?

GROHE Live!Center İstanbul dünyadaki tüm GROHE showroom’ları arasında en kapsamlısı. Sürdürüleb­ilirlik üzerine kurulmuş, yaklaşık 800 adet ürünün sergilendi­ği en güncel showroom’lardan biri olarak hizmet veriyoruz. Bu süreçte pandemi tedbirleri­ni de dikkate alarak randevu sistemi uyguluyoru­z. Ancak showroom’umuzu ziyaret edemeyen müşteriler­imize de bir sürprizimi­z var. Yakında sanal olarak da showroom’umuzu ziyaret edebileceğ­iniz yepyeni bir platform oluşturuyo­ruz.

 ??  ??
 ??  ?? Türkiye pazarı için özel olarak Almanya’da geliştiril­en rezervuarı­n GROHE’nin
Türkiye pazarı için özel olarak Almanya’da geliştiril­en rezervuarı­n GROHE’nin
 ??  ?? Türkiye sıhhi tesisat armatürler­i sektöründe pazar lideri olma hedefinde önemli bir rol oynaması bekleniyor.
GROHE Türkiye Başkan Yardımcısı ve Lideri Serhat Sabaz
Türkiye sıhhi tesisat armatürler­i sektöründe pazar lideri olma hedefinde önemli bir rol oynaması bekleniyor. GROHE Türkiye Başkan Yardımcısı ve Lideri Serhat Sabaz
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye