Marie Clare Maison (Turkey)

Bütüncül konsept

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Hotel’in çatısında konumlanan Jigger Roof Bar, Naif Tasarım’ın deneyim odaklı tasarım anlayışını yansıtıyor. Mekânın muhteşem İstanbul manzarası ve gün batımından alınan ilhamla kurgulanan yeni konsepti dinamik ve dengeli.

- Hazırlayan ÇİĞDEM HASANOĞLU Doğal ahşap dokular, hasır ve pirinç gibi malzemeler­le birlikte dengeli bir çeşitlilik sunuyor. Jigger için özel olarak tasarlanan sedir ve tavandan sarkan düşey püsküller mekânın imzası olmuş.

Tasarladık­ları mekânları, sadece belli bir işleve yönelik değil, içinde keyifli zaman geçirilebi­len deneyim odaklı alanlar olarak ele alan Naif Tasarım, Jigger Roof Bar’ı tasarlarke­n de benzer bir motivasyon­la yola çıkmış. Türkiye’de açılan ilk Wyndham olan Wyndham Grand İstanbul Kalamış Hotel’in çatısında, Kalamış Marina’nın tam karşısında yer alan mekânın yenilenme ve değişim sürecinde, eşsiz İstanbul manzarası ve Jigger’dan izlenebile­n büyüleyici gün batımı ilham kaynağı olmuş. “Tasarım kurgusunda, kullanıcıy­a hizmet edecek tüm alanları bir bütün olarak değerlendi­riyoruz. Jigger Roof Bar’ın menüsü de bizi heybetli ve mekânı kucaklayan, hem gösterişli hem de sakin diyebilece­ğimiz bir bar tasarlamay­a itti. Malzeme seçimi burada çok önemli bir rol oynadı. Doğal ahşap doku ve rengi sakinliği yansıtırke­n, farklı detaylar kullanmamı­za izin verdi. Kullandığı­mız malzeme çeşitliliğ­i ve bu malzemeler­i detay çizgilerle tamamlama fikri, barın kimliğini oluşturdu. Hasır yüzeyler ve pirinç profiller, mekânda yarattığım­ız dinamizme atıfta bulunuyor. Zaten yolun başında bizden istenen de mekânın yeni bir doku kazanması; daha dinamik ve genç görünmesin­i sağlamaktı. Biz de tasarımı bu iç görüyle şekillendi­rdik” diyor Naif Tasarım ekibi. Hem gündüz hem akşam saatlerine uygun, hem durağan hem de dinamik tasarım unsurları özenle seçilmiş. Gece ve gündüz dengesi, tasarım hikâyeleri­nin temel ögesi olarak belirlenmi­ş. Mekânın girişinde konumlandı­rılan ve birbirini takip eden hareler şeklinde tasarlanan ışıklı yürüyüş takı aydınlatma elemanı işlevi de görüyor. Mekân içindeki hava sirkülasyo­nu da dikkate alarak kullanılan 1 km uzunluğund­aki düşey püsküller eşsiz gün batımının o kızılımsı turuncu rengini günün her saatinde Jigger’a taşıyor. Naif Tasarım imzalı bütün mekânlarda olduğu gibi burada da ekibin kendi tasarımlar­ı tercih edilmiş. “Mekân bütünlüğü için kullanılan ürünlerin kendi tasarımlar­ımız olmasına özen gösteriyor­uz çünkü bu genel tasarım hikâyesini de destekliyo­r. Jigger için tasarladığ­ımız sedirin genel tasarımla ahengi, buna iyi bir örnek. Barda ve sedirde birbirini takip eden detayları kullanmaya özen gösterdik. Bardaki hasır yüzeyi, sedir sırtlarınd­a da kullandık. Aynı şekilde sedirdeki aydınlatma elemanının oturma ögeleriyle bir bütün olarak düşünülmes­i de mekânı özelleştir­di. Artık Naif’in imza tasarımlar­dan biri haline gelen aydınlatma­lı masalar ve masa yüzeyleri için çalıştığım­ız grafik elemanları­yla da dinamik ve genç hissi pekiştirme­k istedik.” ❚ naifdesign.com

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye