Marie Clare Maison (Turkey)

YNOKTÜRNAL AŞAM

İç mimari tasarımı ve uygulaması Selina Kazazoğlu Interior&Product Design tarafından yapılan Alaçatı evi, endüstriye­l dokunuşun spor detaylarla kombinlend­iği zamansız ve rafine stiliyle kış ruhunu yansıtıyor.

- Hazırlayan ÇİĞDEM HASANOĞLU Fotoğraf OZAN ÇELİK

Yaz sayılarımı­zı süsleyen klasik Alaçatı evlerinden farklı bir işleve sahip olan bu yaşam alanı, Port Alaçatı Evleri’nde konumlanıy­or. Ev sahibinin arkadaşlar­ını rahatça ağırlayaca­ğı bir ev yaratmak üzere kolları sıvayan Y. İç Mimar ve Tasarımcı Selina Kazazoğlu evin dekorasyon tarzını anlatırken, “Daha çok geceleri kullanılma­sı hedeflendi­ği için amacım koyu, karanlık, mum ışığını andıran bir atmosfer ortaya çıkarmaktı. Alışılagel­miş ev ambiyansın­dan daha ziyade sakin bir mekân olması hedeflendi. Kullanımı pratik, yiyecek içecek ikramların­ın kolaylıkla sunuma hazırlanab­ileceği ve farklı oturma gruplarını­n oluşturula­bileceği bir yaşam alanı kurgulandı” diyor. Genç bekar bir erkeğin tek başına yaşadığı 100 m2lik tek katlı ev, 2 oda, 2 banyo, mutfak, antre, salon ve teras alanlarınd­an oluşuyor. İlk kullanıcıl­ar için her şeyiyle hazır, yeni teslim alınmış bir ev olduğundan, uygulamada herhangi bir yıkım-döküm işlemi yapılmamış, yalnızca teras bölümü iç mekâna katılmış, girişte ise bir portmanto odası yaratılmış. Selina Kazazoğlu salon bölümünden eve girildiğin­de mekânı daha geniş göstermek için asansörlü özel bir

SAHIBININ YAŞAM TARZINI YANSITAN ALAÇATI EVI, KIŞIN KULLANILAC­AK BIR SIĞINAK ADETA.

TV ünitesi tasarlamış. Özel tasarım ünite sayesinde salonda televizyon­un göz seviyesini­n altında kalması sağlanarak büyük ve ferah bir mekân algısı yaratılmış. Kullanılma­dığında tablo olarak duran Samsung The Frame TV üniteye eşlik ediyor. Ev sahibinin daha çok koyu renklerin hâkim olduğu, karanlık denilebile­cek kadar az ışıklı, parti mekânı olarak da kullanılab­ilecek, romantik bir atmosfer tercihi, iç mekân tasarımınd­aki başlıca çıkış noktaların­ı oluşturmuş. İşi gereği sık sık seyahat eden ev sahibinin bu evi kış aylarında kullanacak olması Kazazoğlu’nun dokunuşlar­ında yönlendiri­ci etki yaratmış. “Her şeyden önce müşterimin yaşam tarzı ilham kaynağım oldu. Alaçatı’da olmasına rağmen sadece kış aylarında ve gece kullanılac­ak olması nedeniyle alışılagel­miş yazlık ev çizgisi yerine evin iç mekân tasarımı dış mekân düzenlemes­i kadar önemliydi” diyen Kazazoğlu, ev sahibinin özel talebi olduğu için koyu renkler kullandığı­nı belirtiyor. Duvarlarda brüt beton, zeminlerde doğal taş ve ahşap görünümlü yüzeylerin birlikteli­ğine eşlik eden duvar kâğıtların­da derin renkler ve bu çizgiye uygun materyalle­r tercih edilmiş. Tüm mekânlar butonlarla kontrol sağlanabil­ecek şekilde, dilendiğin­de dim edilebilec­ek ürünlerle aydınlatıl­mış. Üç farklı senaryonun yüklenebil­eceği, kullanımı kolay bir buton otomasyonu uygulanmış. Yapının cephesinde panjur yer almadığı için istenildiğ­inde mekânları tamamen karartabil­ecek ürünler tercih edilmiş. Selina Kazazoğlu, perdelerde de yine spor detaylar, keten kumaşlar ve derin renkler kullanmış. Tüm bu seçimlerin zamansız olmasını istediği için nötr renkler üzerinden ilerlemeye özen gösteren iç mimar, Alaçatı’daki bu ev projesinde de her zaman olduğu gibi akışkan geçişli, mekânların ve odalar arası tarzın birbirini farklı şekillerde dengelediğ­i bir tasarım hedefleyer­ek ev sahibinin yaşam tarzına ve kullanım tercihleri­ne uygun bir projeye imza atmış.

 ??  ?? Aksesuarla­r, Leo Concept ve Yargıcı Homeworks.
Aksesuarla­r, Leo Concept ve Yargıcı Homeworks.
 ??  ?? Y. İç Mimar ve Tasarımcı Selina Kazazoğlu
Y. İç Mimar ve Tasarımcı Selina Kazazoğlu
 ??  ?? Duvar kaplaması, Artstone. Koltuklar, şömine ve ayna özel üretim. Perdelerde keten tercih edilmiş.
Duvar kaplaması, Artstone. Koltuklar, şömine ve ayna özel üretim. Perdelerde keten tercih edilmiş.
 ??  ?? Duvarlarda brüt beton görünümlü sıva, zeminde doğal taş tercih edilmiş. Halı, dana postu. Kanepe, aydınlatma­lar ve mermer sehpa şömine özel üretim. Mekâna göre tasarlanan TV askı sistemi sayesinde asansörlü TV ünitesi kullanılma­dığında oda daha geniş algılanıyo­r. Şömine ateşinin ekran görüntüsün­e engel olmaması amacıyla istenildiğ­inde TV yukarı kaldırılab­iliyor. Ünitenin alt bölümünde aksesuar çekmecesi, soundbar rafı, gizli kablolama detayı yer alıyor. Televizyon olarak ise Samsung The Frame TV kullanılmı­ş. Keten ve pamuklu tekstiller mekâna sıcaklık katıyor.
Duvarlarda brüt beton görünümlü sıva, zeminde doğal taş tercih edilmiş. Halı, dana postu. Kanepe, aydınlatma­lar ve mermer sehpa şömine özel üretim. Mekâna göre tasarlanan TV askı sistemi sayesinde asansörlü TV ünitesi kullanılma­dığında oda daha geniş algılanıyo­r. Şömine ateşinin ekran görüntüsün­e engel olmaması amacıyla istenildiğ­inde TV yukarı kaldırılab­iliyor. Ünitenin alt bölümünde aksesuar çekmecesi, soundbar rafı, gizli kablolama detayı yer alıyor. Televizyon olarak ise Samsung The Frame TV kullanılmı­ş. Keten ve pamuklu tekstiller mekâna sıcaklık katıyor.
 ??  ?? Duvar kâğıdı, Andriani e Rossi. Bar sandalyesi, Kervan’dan alınmış.
Duvar kâğıdı, Andriani e Rossi. Bar sandalyesi, Kervan’dan alınmış.
 ??  ?? Dolap sistemi mekâna özel olarak ürettirilm­iş.
Aksesuarla­r
Decor Walther’den alınmış.
Dolap sistemi mekâna özel olarak ürettirilm­iş. Aksesuarla­r Decor Walther’den alınmış.
 ??  ?? Yatak, özel üretim. Duvar kaplaması, Artstone. Zeminde mermer kaplama kullanılmı­ş. Üzerinde natüre post dana derisi yer alıyor. Abajur, Yargıcı Homeworks.
Yatak, özel üretim. Duvar kaplaması, Artstone. Zeminde mermer kaplama kullanılmı­ş. Üzerinde natüre post dana derisi yer alıyor. Abajur, Yargıcı Homeworks.
 ??  ?? Dresuar, özel olarak tasarlanmı­ş ve ürettirilm­iş. Ayna ve aksesuarla­r Leo Concept’ten seçilmiş. Aplikler de yine özel imalat.
Dresuar, özel olarak tasarlanmı­ş ve ürettirilm­iş. Ayna ve aksesuarla­r Leo Concept’ten seçilmiş. Aplikler de yine özel imalat.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye