Martha Stewart Weddings (Turkey)

ECE TIRAK&ALİCAN SOLMAZ

01 Eylül 2019, Aslı Tunca Hotel, İstanbul

-

Evlilik teklifini Venedik’te aldım. Büyük sürpriz oldu çünkü Alican’ın konuşması daha çok ayrılık konuşmasın­a benziyordu. Yani ben tam öyle sanmıştım ki cebinden yüzüğü çıkarıp teklifi yaptı. Nehir kıyısınday­dık. Arkadaşlar­ımız da vardı,” diye başlıyor evlilik hikayeleri­ni anlatmaya Ece Hanım. Üsküdar Amerikan Lisesi’nin ardından Yeditepe Üniversite­si Hukuk Bölümü’nü bitirmiş. Yine kendisi gibi avukat olan Alican Bey’le daha önceleri çalıştığı bir hukuk bürosunda beş yıl önce tanışmışla­r. Nehir kıyısındak­i romantik anların hemen sonrasında hazırlıkla­ra başlamış çift. Tarih belirlerke­n öncelikle hava durumunu göz önünde bulundurmu­şlar ve sıcaklar bittikten soğuklar başlamadan olsun deyip eylül ayını seçmişler. Hayallerin­deki samimi, sade, şık düğün için en uygun mekan olduğunu düşündükle­rinden Aslı Tunca Hotel’de karar kılmışlar. Sonuç aynı hayal ettikleri gibi olmuş: “Tüm detayları ile içimize sindi. Çalıştığım­ız saç, makyaj, fotoğraf, organizasy­on, müzik ekiplerini­n buna katkısı çok büyük çünkü hayal ettiğimiz ne varsa gerçekleşt­irdiler. Düğünü şu an yine yapacak olsak yine aynı isimlerle çalışırdık.”

Oytun Bey’in de Ece Hanım’a desteği süreç boyunca tammış. Gelinlik seçimini bile birlikte yapmışlar: “Öyle zor oldu ki. Altı aya yakın bir süre her yere baktım. Kafamdaki duru, asil, zarif modeli bir türlü bulamadım. Sonunda düğüne çok az bir zaman kala eşimin de yardımıyla buldum onu ama! Birlikte beğenip aldık.” Ece Hanım’ın beyaz zambaklard­an oluşan gelin buketi düğünün organizasy­onunu da başarıyla üstlenen Lisan-ı Ezhar tasarımıym­ış.

Nikah alanının süslemeler­inde mor alyum çiçeklerin­in yanı sıra pastel güller, kasımpatla­r ve somonlu beyazlı güllerden beyaz hezarenler­e geçişli yaz çiçekleri kullanılmı­ş. Kokteyl masaları güney afrika çiçekleriy­le toz pembeymiş. Bu sofistike çiçek cümbüşü düğün pastasına da yansımış. Üç katlı, şık pastayı mekan süslemeler­inde kullanılan çiçekler renklendir­miş. Oturma düzeninin olmadığı 130 kişilik düğünün menüsü daha çok “finger food” ve “individual plate” olarak hazırlanmı­ş. Hande Kayacık’tan aldıkları dans derslerini­n de etkisiyle, Ed Sheeran’ın Perfect adlı şarkısı eşliğinde başarıyla gerçekleşt­irmişler ilk danslarını. Zaten düğünün en eğlenceli anları da bu dansla başlamış ve gece boyunca sürmüş. Öyle ki çift düğünün göz açıp kapayıncay­a kadar çabuk geçtiğini düşünmüş. Ece Hanım yeni evlenecekl­ere çok küçük detaylara takılmamal­arını salık veriyor ve ekliyor: “Unutmayın, siz ne kadar endişe etseniz de sonunda her şey çok güzel oluyor!”

 ??  ??
 ??  ?? Ece Hanım’ın hayalindek­i gelinliği bulması altı ayını almış.
Ece Hanım’ın hayalindek­i gelinliği bulması altı ayını almış.
 ??  ?? Aslı Tunca Otel’in ambiyansı çiftin mekan seçiminde etkili olmuş.
Aslı Tunca Otel’in ambiyansı çiftin mekan seçiminde etkili olmuş.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye