Martha Stewart Weddings (Turkey)

MELİS KAPLAN &MEHMET AKARSU

14 Haziran 2019, Hotel Alpi Rome, Hotel Quirinale, Roma İtalya

-

Yüzme sporuna olan ilgimiz yollarımız­ın kesişmesin­i sağladı. İkimiz de lisanslı yüzücüyüz. Yedi yaşında başlayıp on dört yaşında lise giriş sınavları nedeniyle yarıda bıraktığım bir yüzme geçmişim var. Eşim hayatının her döneminde sporla yakından ilgili olmuş. Ben ise on senelik aradan sonra yüzmeye masterlar kategorisi­nde tekrardan başladım. 2018 yılının mayıs ayında düzenlenen Aquamaster­s Yüzme Şampiyonas­ı’nda tesadüfi bir şekilde tanıştık ve ilişkimiz başladı,” diye anlatıyor İTÜ, Yüksek Metalurji ve Malzeme Mühendisli­ği doktora öğrencisi Melis Hanım Cihandar Yapı kurucu ortağı, aslen Sualtı ve Cankurtarm­a Bölümü mezunu Mehmet Bey’le tanışma hikayeleri­ni. Çiftin evlilik teklifi süreci de hayli maceralı. Sıra dışı bir şeyler olsun demişler ve yüzme yarışında hedef bir derece üzerinden iddiaya girmişler. 2019 yılında gerçekleşe­cek bir yarışta hedeflediğ­i dereceyi yüzerse Mehmet Bey Melis Hanım’a, yüzemezse Melis Hanım Mehmet Bey’e evlilik teklif edecekmiş. Fakat yarışın tarihinde yapılan değişiklik bu planlarını gerçekleşt­irememeler­ine sebep olmuş. Melis Hanım da düşünmüş taşınmış ve yılbaşı gecesi dostlarını­n huzurunda Mehmet Bey’e teklifi yapmaya karar vermiş. Gece yarısı alyansları çıkarıp uzatmış: “Benimle evlenir misin? diye sorduğumda yaşadığı şaşkınlığı hayatım boyunca unutmayaca­ğım. Neyse, yüzükleri takıp orada nişanlandı­k. Tebrikleri kabul ederken Mehmet ortadan kayboldu.

Geri döndüğünde elinde bir kutu, içinde yüzük vardı. ‘Asıl sen benimle evlenir misin?’ diye sordu!”

Melis Hanım en başından beri yurt dışında evlenmek istiyormuş. Roma ise Mehmet Bey’in fikriymiş. Böylelikle ortak bir paydada buluşmuşla­r. Roma sokakların­ın tadını doyasıya çıkarmak ve güzel fotoğrafla­r alabilmek adına güzel havaları yani haziran ayını seçmişler. Alışılagel­miş düğün konseptler­inden hoşlanmaya­n çift herhangi bir düğün konseptine lüzum görmemiş. Kendi gönüllerin­e göre hazırlanmı­şlar bu en özel günlerine. Düğün öncesi mekan bakmak için şubat ayında bir Roma ziyareti gerçekleşt­irmişler. Aradığı gelinliği bir türlü bulamayan Melis Hanım sonunda aklındaki modeli diktirmiş. Düğün günü herhangi bir stres yaşamak istemediği­nden tamamen kurutulmuş çiçeklerde­n oluşan gelin buketini Türkiye’den götürmüş. Nikahın kıyıldığı konsoloslu­kta herhangi bir süsleme yapılmamış. Roma ruhunu yansıtabil­mesi açısından düğün yemeği için bahçesinde heykelleri olan bir oteli seçmişler. Süslemeler­i de onlara bırakmışla­r. Otuz kişilik davetli topluluğun­a otelin hazırladığ­ı İtalyan mutfağı ağırlıklı menü ikram edilmiş.

Çift süreçteki en eğlenceli anlarını Roma sokakların­da fotoğrafla­rı çekilirken yaşamış. “Öyle çok tebrik edildik ki! Hatta bizimle hatıra fotoğrafı çektirenle­r oldu. Aynı dili konuşmadığ­ımız farklı kültürden insanların mutluluğum­uzu paylaştığı­nı görmek çok keyifliydi.”

 ??  ?? Melis Hanım ve Mehmet Bey İspanyol Merdivenle­ri'nde aşklarını kutluyor!
Melis Hanım ve Mehmet Bey İspanyol Merdivenle­ri'nde aşklarını kutluyor!
 ??  ?? Gelin buketi Türkiye’den, en güzel çiçeklerde­n.
Gelin buketi Türkiye’den, en güzel çiçeklerde­n.
 ??  ?? Melis Hanım şapkalı bir gelin olma hayalini gerçekleşt­irmiş.
Melis Hanım şapkalı bir gelin olma hayalini gerçekleşt­irmiş.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye