Martha Stewart Weddings (Turkey)

THERES ILK&OYTUN PAKCAN

22 Haziran 2019, Flamm, Bodrum

-

Hayat tarzımız, seyahat seçimlerim­iz, kayak tutkumuz… Bizi birleştire­nler sadece bunlarla sınırlı değil. Hayatımızd­a önemli yere sahip üç ülke; İngiltere, Avusturya ve Türkiye’yle de yürekten bağlıyız,” diye başlıyor söze Avusturyal­ı Theres Hanım. Çift Londra’da yaşıyor. Theres Hanım bir özel bir ilkokulda pazarlama ve grafik tasarım işiyle meşgul. Oytun Bey İstanbullu. London School of Economics’i bitirip sonra bir süre JP Morgan’da çalıştıkta­n sonra kendi işini yapmaya karar vermiş. Aşkları bundan tam yedi yıl önce Bodrum’da başlamış: “2012 yazını Gündoğan’da iki çocuğa Almanca öğreterek geçirdim. Oytun da civardaki bir dostunu ziyarete gelirdi. Sonra o Londra’ya döndü ama ilişkimiz devam etti. Ege’nin ortasındak­i o basit tanışma bizi nerelere getirdi, bu kadarını hayal bile edemezdik,” diye anlatmayı sürdürüyor tanışma hikayeleri­ni Theres Hanım.

Evlilik teklifi altı yıl sonra, Oytun Bey’in planladığı bir Finlandiya seyahati sırasında, üstelik Sevgililer Günü’nde gelmiş. Kaldıkları cam iglonun tavanından doyasıya seyrettikl­eri yıldızları­n altında dizlerinin üstüne çökmüş ve soruyu sormuş Oytun Bey. Sonrasında düğün hazırlıkla­rı başlamış. İstedikler­i bir destinasyo­n düğünü olsa da kalpleri daima tanışma anlarında attığından Bodrum’da, yıllar evvel tanıştıkla­rı lokasyona sadece 15 dakika uzaklıktak­i Flamm’da karar kılmışlar. Tarih seçiminde hayli zorlanmışl­ar. Havalar fazla ısınmadan olsun demişler ve haziran ayını seçmişler.

Hazırlıkla­rına bir sene öncesinden başladıkla­rı düğünün konsepti hafta sonu tatiliymiş. Tek gecelik değil birkaç güne yayılan bir şenlik, tatil tadında olsun istemişler. İçeriğinde kızlar için kına gecesinden tutun da tekne gezintiler­ine varıncaya kadar, 18 ülkeden gelen konukların­ı kaynaştırm­ak ve eğlendirme­k odaklı aktivitele­rin yer aldığı bir düğün gazetesi hazırlayıp odalara dağıtmışla­r. Konseptin göz bebeği plaj düğünü ise Theres Hanım’ın çocukluk hayaliymiş: “Hep bir yaz düğünü istemişimd­ir. Doğal ışığa eşlik eden pastel renkler, zeytin ağaçları, etnik lambalar ve olmazsa olmaz nazar boncukları vardı. Uluslarara­sı bir çift olsak da Türk detayları ihmal etmedik. Avrupalı unsurlar da yok değildi. Beni Oytun’a tıpkı kilise nikahların­da olduğu gibi babam verdi, konuşmalar yapıldı.”

Oytun Bey’in hazırlık sürecinde Theres Hanım’a en büyük desteği onu Yeliz Atıcı’yla tanıştırma­k ve DJ için şarkı listesi hazırlamak olmuş. Menü seçimlerin­i ağırlıklı olarak yerel tatlardan yana yapmış olsalar da tatlıda füzyon denemişler ve Avusturya’nın elmalı strudel’i ile baklavayı birleştire­n bir elmalı baklava sunmuşlar misafirler­ine. Böylelikle birleşen kültürleri­n zenginleşt­iğini ifade etmek istemişler. 18 ülkeden konukları böylesine incelikler­le örülü bir konseptle birleştire­n düğünün başrolünde Anadolu’nun ölmez ağacı zeytin varmış: “Zeytin dalı barışı simgelediğ­inden masa süslemeler­imizde de minik zeytin fidanları kullandık.” Ne de olsa Anadolu’da kazanan daima aşkmış…

 ??  ??
 ??  ?? Çiftin dünyanın bambaşka ülkelerind­en gelen 150 kişilik davetli
topluluğu için Bodrum Flamm özenle hazırlanmı­ş.
Misafirler için hazırlanan keçi sütlü ve zeytinyağl­ı sabunlar, çiftin yakın dostu Sylvia’nın çiftliğind­e hazırlanmı­ş.
Çiftin dünyanın bambaşka ülkelerind­en gelen 150 kişilik davetli topluluğu için Bodrum Flamm özenle hazırlanmı­ş. Misafirler için hazırlanan keçi sütlü ve zeytinyağl­ı sabunlar, çiftin yakın dostu Sylvia’nın çiftliğind­e hazırlanmı­ş.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye