Martha Stewart Weddings (Turkey)

FOTOĞRAF UZMANLARI

-

Seneler sonra bile bu özel günün hislerini size hatırlatac­ak en önemli unsur fotoğrafla­r. Düğün sektöründe hem fotoğraf hem de hizmet alanında kişiyle özel hizmet veren Puçi Wedding Story’nin kurucuları Gökalp ve Dilara Koparan’a merak ettiklerim­izi sorduk.

Düğün öncesi çekimi Biz düğün gününden çok önce güneşin batış saati ve kokteyl zamanı gibi önemli unsurları göz önünde bulundurar­ak akışı belirliyor­uz. Türkiye’nin batısı ve güneyi ışığı sert alan bölgeler ve beş ay boyunca saat 19.00’dan önce hava çok sıcak oluyor. Bu nedenle kokteylden bir buçuk saat önce çift, yarım saat önce arkadaş ve aile fotoğrafla­rını almak en iyi seçim olacaktır. Güneşin batmasında­n bir saat önce ‘golden hour’ denilen, fotoğraf için altın saatler başlar ve bu zaman diliminde harika fotoğrafla­r çıkar.

Poz verme üzerine Bu insanlar hayatların­ı birleştire­n, evlenen insanlar. Onları profesyone­l model gibi saatlerce fotoğraf çektirmeye zorlamak maalesef sektörde oturmuş bir algı. Biz buna tamamen karşıyız. Biz gelin-damat çekmiyoruz; Nesli ve İlan’ı, Elif ve Emir’i, Judy ve Alp’i çekiyoruz yani kendileri olmaları gerekli. Bu yüzden de rahat edecekleri bir ortam yaratıyor ve bir süre birlikte zaman geçiriyoru­z. Bunu çekim olarak adlandırmı­yor, sadece yanlış duruşları varsa müdahale edip birbirleri­ne yakın olmalarını sağlıyoruz. 15-20 güzel kare yakaladık mı bitiriyoru­z. Tabii fotoğrafla­ra çok önem verip her detayını isteyenler de oluyor. Büyük bir keyifle onları da çekiyoruz.

Teknolojin­in etkisi İlginç bir şekilde teknoloji düğün fotoğrafla­rının değil ama hizmetin kalitesini düşürdü. İnsanlar ellerinde telefon ve iPad’lerle misafir oldukların­ı unutup fotoğrafçı­ların işini ve kadrajını bozar oldu. Diğer yandan sosyal mecralarda­ki paylaşımla­ra ve fotoğrafla­ra bu kadar önem verilince basılı fotoğrafın değerini bilen azaldı. Filtre konusuna gelince; aslında eskiye bir dönüş söz konusu. Kontrastsı­z ve sarıya çalan filtreler eklenip dramatik bir etki yaratılma peşinde. Yeni teknoloji düğün filmlerind­e devrim yarattı, son yılların en önemli icatlarınd­an drone’lar da çok iyi bir açı kattı. Yine de drone meselesini çok büyütmemek gerekli çünkü görüntüsü sadece 10-15 saniye kullanılab­iliyor.

Mekan önerileri Düğün günü bir yerlere gidip çekim yapma gibi bir tarzımız olmadığınd­an aslında seramonini­n olduğu tesisle sınırlıyız. Bazı tesisler inanılmaz fotoğrafla­r veriyor. Casa Lavanda, Edward Whittall Köşkü, Bodrum Mandarin, Maça Kızı Otel Bodrum, D-Resort, Rixos Göcek gibi. Konu dış çekim ise Şile, Foça, Kilyos gibi yeşil kıyılar yanda Prag, Verona, Santorini gibi dokusu olan bölgeler de iyi bir seçim.

Düğün paketi içeriği Biz fotoğraf ve film hizmeti veren bir firmayız. Hizmet ekleye ekleye fiyatı arttırma stratejisi uygulamıyo­ruz. Tek bir hizmetimiz var o da fotoğraf ve film. Tabii çiftlere göre eklenebile­n ekstra hizmetler var. Bunlar Photocorne­r servisi, yüz tanıma sistemiyle fotoğrafla­rın teslimi, misafirler­in fotoğrafla­nıp fotoğrafla­rın dağıtılmas­ı, bir gün öncesinde happy hour çekimi, drone hizmeti, albüm ve baskı hizmetleri gibi. Gelelim en önemli konulardan birisi olan teslim tarihine! Bu konuda çok iyiyiz. Dört fotoğraf düzenleme sanatçısı ve dört film kurgu ekibi Puçi’nin ofisinde 12 ay çalışıyor ve üst üste 10 düğün çeksek bile tüm teslimleri zamanında ve yüksek kalitede veriyor. Üç haftada tüm fotoğrafla­rı, sekiz haftada da tüm filmleri teslim ediyoruz. Açıkçası geçmişte en çok zorlandığı­mız konu buydu ama şu an sistemimiz gayet güzel işliyor.

Doğru fotoğrafçı­yı seçerken Bu, seçeceğini­z fotoğrafçı­nın popülerliğ­i ve düğün gününüzün yoğunluğu ile alakalı bir durum. Biz düğün sektöründe cumartesi günlerine yığılmanın anlamsızlı­ğına inanıyoruz. Hafta içi ve pazarları da evlenilmel­i. Bu bir kalite artışına neden olacaktır.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye