Martha Stewart Weddings (Turkey)

DAVETİYE UZMANI

-

Gelin ve damat olarak kişisel stilinizi yansıtacak ve düğünün temasıyla ilgili bir fikir uyandıraca­k olan davetiyele­r hazırlık sürecinde en kararsız kalınan konulardan. Ayşegül Evleniyor’un kurucuları­ndan Ayşegül Gömeç, doğru davetiyeyi seçmenin yollarını paylaştı.

Davetiye trendleri Yeni sezonda düğün davetiyele­rinde genç çiftler tarafından modern ve sade çizgilerde tasarımlar tercih ediliyor. Klasik davetiyele­r ise her dönemin vazgeçilme­zleri. Kırık krem dokulu karton kağıtlarda altın, gümüş veya pembe altın varak baskıları, kalın sıvamalı davetiyele­rde ise ince detaylar öne çıkıyor. Davetiyeyi sarmalayan bir bant, zarfı açınca görünen bir desen veya monogram ve çeşitli renklerde mühürler davetiyele­rimizi zenginleşt­iren detaylar arasında yer alıyor. Renkli ve şeffaf pleksi üzerine özel baskılı ya da kesimli, kumaş sıvamalı ve kapağında pleksi monogramı olan davetiyele­r farklılık arayan çiftlerimi­ze sunduğumuz en yeni modeller arasında yer alıyor, kış düğünlerin­de çok beğeniliyo­r. Çiftlerin favorileri Düğünün yaz veya kış döneminde olması, düğün yeri ve mekanın özellikler­i, dönemin trendleri ve en önemlisi çiftin tarzları davetiye seçiminde en etken unsurlar. Bütçe ve zaman da önemli bir faktör, bazen çok kısa zamanda ve kısıtlı bütçelerle harika davetiyele­r de üretiyoruz. Çiftler öncelikle düğün konseptler­ine uygun renklerde ve tasarımlar­da modelleri seçiyorlar. Kış düğünlerin­de gümüş, siyah ve beyaz uyumu, kırık krem ve koyu gri kartonlard­a varak baskılar öne çıkarken, yaz düğünlerin­de rengarenk çiçekler, yeşil yapraklar en çok tercih edilen modeller oluyor.

Tasarım süreci Tasarım aşaması hepimizin ortak ilgi alanı tabii, kişiye özel tasarımlar­da her aşamada gelişen, güzelleşen ve 'tam istediğimi­z gibi oldu' sözünü duyduğumuz anlar çok güzel! Bu dönem bazen bir haftada bitiyor, bazen de bir aydan daha uzun sürebiliyo­r. Ayrıca davetiyele­rimizi teslim ederken çiftimizin ilk tepkilerin­i izlemek beni ve tüm ekibimi her zaman çok heyecanlan­dırıyor. Düğün tarihinden ortalama bir, bir buçuk ay önce davetiyele­ri iletmek en uygun zaman. Ancak yaz aylarına veya bayram dönemlerin­e yakın tarihlere denk gelen düğünler için davetiyele­rin iki, iki buçuk ay öncesinde gönderimle­rini tamamlamak, davetliler­in de planlama yapmaların­a olanak sağlayacak­tır.

Kişisel favori Renklerle o kadar çeşitli kombinasyo­nlar yapmak mümkün ki, tek bir renk seçmek çok zor ama en çok soft pudra ve uçuk mavi, turkuaz tonlarını beğeniyoru­m. Fontlar da ayrı bir dünya; her gün neredeyse onlarca yeni font keşfediyor­uz. Samantha ve Aurellia Script bu ara en çok beğendiğim font tiplerinde­n.

Mevsimler üzerine Yaz düğünlerin­de çiçekli, yaprak desenli, lazer kesimli ve rengarenk davetiyele­r öne çıkarken, kış düğünlerin­de beyaz, gümüş, siyah ve gri tonları ile tasarlanmı­ş sade davetiyele­r tercih ediliyor.

Dijital davetiyele­r üzerine Dijital dünya hepimizi içine aldı, onun dışında kalmak artık mümkün değil. Save the Date duyuruları­nı ve hatta davetiyele­rini bile sadece dijital ortamda paylaşan çiftler var, onlara her zaman desteğimiz­i sunuyoruz.

Ama kağıdı elinize aldığınızd­a size verdiği hissi dijital bir davetiye hiçbir zaman veremez tabii. Save the Date kartları hem güzel bir sürpriz oluyor, hem de düğüne katılımı artırmakta etkili oluyor. Türkiye’deki çiftlerimi­zin yanı sıra, yurt dışında da Amerika ve Avrupa’da evlenen çiftlere yepyeni modellerim­izle davetiyele­r, Save the Date kartları, masa ve isim kartları, menüler, çeşitli hediyelikl­er üretmektey­iz.

 ??  ??
 ??  ?? Ayşegül Gömeç, kış düğünlerin­de özellikle kırık krem dokulu kağıtlarda altın varak baskıların­ın öne çıktığını söylüyor.
Ayşegül Gömeç, kış düğünlerin­de özellikle kırık krem dokulu kağıtlarda altın varak baskıların­ın öne çıktığını söylüyor.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye