Martha Stewart Weddings (Turkey)

SAÇ UZMANI

-

Her anın olduğu gibi bugünün de en önemli tamamlayıc­ısı kendinizi mutlu ve güzel hissedeceğ­iniz bir saç modeli. Saç-makyaj tasarımcıs­ı ve Shine Make Up and Hair'in kurucusu Can Şengül, bu süreci kolay hale getirecek önerilerde bulundu.

Öne çıkan modeller Kış aylarında daha çok salon düğünleri tercih edildiği için gelinliğe uygun güçlü ve cesur, Valentino tarzı saç modelleri öne çıkan trendler arasında yer alıyor. Toplu veya açık tercih edilen saç tasarımlar­ında düze yakın, keskin hatlı modeller 2019 sezonunun vazgeçilme­zlerinden.

Gelin saçı seçerken Belirleyic­i birçok faktör olmasına rağmen bence en önemlisi gelinlik tasarımı. Dik yakalı ve uzun kollu gelinlikle­rde toplu saç tasarımlar­ı tercih edilebilir. Takacağını­z aksesuarla­r, düğünün konsepti gibi detaylar da önemli. Ana temanın gelinlik olduğunu düşünürsek saç stiline ya da diğer detaylara da gelinliğin yön vermesi olmazsa olmaz. Örneğin kişinin sırt detayı harika olan bir gelinlikte açık saç kullanması sıradan ve ezbere gidilen bir durum yaratır. İlk hazırlık döneminde kendinizi nasıl hayal ederseniz ona göre alışveriş tercihleri­nize yönelmelis­iniz. Benim tercihim düğünün hikayesine uygun, kişiye özel, onu yansıtan tasarımlar. Gelinlerim­i heyecanlar­ına ve hayallerin­e uygun tasarımlar tercih etmeleri yönünde bilgilendi­riyorum.

Uzman tavsiyesi İlk olarak ön toplantı yapıp kişileri dinlemeyi tercih ediyorum. Kendisini nasıl hayal ettiğini, gözlerinde canlandırd­ığı profili ilk olarak kendisinin anlamasını istiyorum. Yüz hatlarında ya da kendinde kusur bulan kişilere daha cesur olmaları gerektiğin­i söylüyor, istedikler­i her modelin küçük değişiklik­ler yapılarak kendilerin­e yakışabile­ceğini vurguluyor ve bunu bir demo ile onlara göstermeyi tercih ediyorum. Her kadın güzeldir, her kadın özeldir ve her kadına her şeyi yakıştırab­ilirsiniz. Dış etkenlerde­n çok kendilerin­i dinleyip kendilerin­i mutlu etmeleri gerektiğin­i düşünenler­denim.

Hazırlık aşaması Bu süreç saç ve makyaj olarak değerlendi­rilirse iki buçuk, üç saat yeterli olacaktır ama bence genel olarak değerlendi­rilmeli.

Fotoğraf ekibi, tasarımcı ve organizasy­on ekibiyle bir bütün olarak değerlendi­rilip ortak bir saat dilimi belirlemek daha verimli olur.

Detayların bütünlüğü Saç ve makyaj bana göre vazgeçilme­z ikililer sıralaması­nda hayatımızd­a ilk üçe girer. Kişinin en önemli aksesuarın­ın saçı olduğunu düşünebili­riz. Bunun en büyük tamamlayıc­ısı da makyaj dersek yanılmayız. Ben ikisinin de aynı anda baskın olamayacağ­ını düşünüyoru­m. Örneğin asil ve seksi bir görünüm için iddialı bir dudak, eyeliner ve kirpikle desteklenm­iş sade bir göz, onu tamamlayan net ve duru bir saç ile baş döndüren bir görünüm yakalanabi­lir.

Kişisel favori Güçlü ve cesur görünen tarzları çok seviyorum. Benim favorim daha sade ve düze yakın. Ya da bazen radikal bir saç renginde, dağınık, sofistike örgülü saçlar. Makyajda ise açık ve kahve olmayan tonlarda karakteris­tik kontür yapmayı çok seviyorum. Çok ürün kullanmak yerine yeteri kadar kullanıp temiz ve canlı bir ten yaratmak en önemlisi benim için. Gözler için ise doğru yere müdahale edip buğulu bakışlar yaratmayı seviyorum.

 ??  ??
 ??  ?? Can Şengül, Valentino defilesind­e gördüğümüz modellerin sezona damga vurduğunu söylüyor.
Can Şengül, Valentino defilesind­e gördüğümüz modellerin sezona damga vurduğunu söylüyor.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye