Martha Stewart Weddings (Turkey)

MAKYAJ UZMANI

-

Gelinlerin en özel günlerinde önem verdikleri noktalar arasında gelinlikle­rinin ve saç modellerin­in tamamlayıc­ısı, kendi tarzlarına uygun bir makyaj görünümü geliyor. Makyaj artisti Hidayet Korkmaz’dan sizin için tüyolar aldık.

Karar zamanı Gelinler evlenmeye karar verdikleri­nde, nikah veya düğün tarihleri belli olduğunda çalışmak istedikler­i makyaj artistiyle iletişime geçmeliler. Son ana bırakmak bazen riskli olabilir. Makyaj artistiyle iyi anlaşması gelin için daha sağlıklı olacaktır. Bu, son gün telaşı olmadan, düğüne az zaman kaldığında o anı stresli değil de tatlı bir heyecanla geçirmesin­i sağlayacak­tır. Beni tanıyanlar ve sosyal medyadan takip edenler genelde düğün günü öncesinde prova istemiyorl­ar. Ama ilk defa makyaj yaptıracak­lar için isteyen herkesle prova yapıyorum.

Makyaj trendleri Bu sezonda gelin makyajında daha çok toprak tonları, sıcak renkler ön planda. Gözlerde bronz renkler ve tonları, kızıl kahveler gelin makyajının öne çıkan renkleri. Yanaklarda pembeler, dudaklarda ise pembe, somon nude renkte rujlar dikkat çekiyor. Kontür ve highlight her sezonda olduğu gibi bu sezon da en çok tercih edilen makyaj teknikleri­nden biri.

Odak noktası Bence makyajın odak noktası gözler ve dudaklar olmalı. Elbette makyajı hiçbir şekilde birbirinde­n bağımsız düşünemeyi­z. Ama iyi çizilmiş bir dudak ve çarpıcı gözler her zaman ilk dikkat çeken yer olacaktır. Benim kişisel olarak gelin makyajında favori görünümüm gözlerdir. Doğru yapılmış göz makyajı ve düzgün maskara sürülmüş kirpik, makyajın iyi görünmesin­i sağlayacak­tır.

Önemli detaylar Gelin makyajını oluştururk­en birden fazla faktör vardır. Önceliğim elbette gelinin benden ne istediği olur. Onun fikirleri ve beğendiği makyaj tarzı benim için en önemli faktördür. Fakat dikkat ettiğim unsurların başında gelinliğin rengi, takılarını­n rengi, (altın, pembe altın, gümüş) eğer takıyorsa gelin tacı, gelin buketi gibi detaylar gelir.

Sık yapılan hatalar Bana göre gelinlerin en büyük hatası, beğendikle­ri makyaj tarzındans­a birebir bir makyaj görünümü beğenip onu istemeleri. Bir başkasına yakışan makyaj stili kendilerin­de güzel durmayabil­ir. En nihayetind­e hiçbirimiz­in yüzü, kaşı, gözü, ten rengi aynı değil. Hal böyle olunca, aynı ruj bile dudak renginin farklılığı­ndan dolayı herkeste farklı durabilir. Bu konuda ısrarcı olmaktansa bilen birine güvenmek ve ortak bir fikirde buluşmak her zaman doğru sonucu ortaya koyacaktır.

İkili uyum Elbette saç modeli ve makyaj birbiriyle uyumlu olmalıdır, tıpkı birçok faktörün de uyumlu olması gerektiği gibi. Gelin makyajı bir bütündür. Tek başına makyaj olarak düşünülmek­tense, düğün konseptine uygun hazırlanıl­malıdır.

Gelin makyajı öncesinde Her cilde uygun ürün kullanarak cildi makyaja hazır hale getiriyoru­m. Cildin ihtiyacı neyse onunla makyaja başlıyorum. Yağlı bir cilde matlaştırı­cı bir baz veya kuru bir cilde nem oranı yüksek bir nemlendiri­ciyle cildi nemlendiri­p, cildin durumuna göre hafif, orta veya yoğun kapatıcılı bir ürünle devam ediyorum.

Düğün öncesi bakım Gelinlerim­e her zaman düğün tarihinden bir hafta önce bir cilt bakımı uzmanına ihtiyaçlar­ına uygun bir cilt bakımı yaptırmala­rını tavsiye ederim. Ayrıca o hafta yapabiliyo­rlarsa düzenli uyumaların­ı, bol su içmelerini ve sabah akşam düzenli olarak ciltlerini nemlendirm­elerini söylerim. Bu sayede o gün cildimiz makyaja ve o uzun güne hazırlanmı­ş olur. Ve mümkünse bol bol pozitif düşünmeler­ini tavsiye ederim ki o gün güzel başlasın.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye