Martha Stewart Weddings (Turkey)

PASTA UZMANI

-

Düğün gününüzün en tatlı yanlarında­n biri de pastanız! Ayşem Öztürk Cake’in kurucusuyl­a pasta çeşitleri, hazırlık süreci ve alternatif lezzetler üzerine konuştuk.

Kış pastaları Şeker hamuru kaplı büyük pastalarda­n ziyade daha natürel tasarımlı ve gerçek katlı olarak hazırlanmı­ş pasta modelleri rağbet görüyor. Bana göre ideal kış pastası soğuk havaya inat bedeni ve yüreği ısıtan cinsten bir pasta olmalı. Sonuç; kesinlikle çikolatalı! Biraz da yoğunluğu azaltmak için ekşi kırmızı meyvelerle tamamlanma­lı.

Kişisel favori Çikolata ile büyük aşk yaşamama rağmen, vazgeçilme­zim vanilyalı kek ve beyaz krema, frambuaz ve son dokunuşta limon curd kreması. Karşısında iki dakika saygı duruşunday­ım!

Tat dengesi Damak tadı söz konusu olduğunda bu sorunun cevabı sonsuz gibi geliyor. Kendi pastalarım­dan bahsedecek olursam, denge çok önemli. Bu gerçekten bir ekip işi. Kullanılan bütün malzemeler­in birbirini tamamlamas­ı damakta o unutulmaz lezzetin oluşmasını sağlıyor. Pastanın içinden bir tadın öne çıkması bana havada kalan bir proje gibi hissettiri­yor.

Alternatif lezzetler Düğün pastasına alternatif olarak kavanozda pasta, cupcake veya porsiyon pastalar gibi alternatif­ler olabiliyor. Davetli grubunun yaş seviyesi, ailelerin bakış açıları ve gelin, damadın hayata bakış tarzları bunu belirleyic­i bir unsur. Mesela bilgisayar oyuncusu olan bir çiftim (Elif ve Deniz) vardı. Açıkça cupcake ve donut kulesi istediler. Eğlenmek ve keyif hayat tarzlarıyd­ı. O yüzden de daha eğlenceli bir tarzı kendi düğün pastaları olarak birleştird­iler.

Detayların bütünlüğü Pasta bütünün bir parçası. Mekan, davetiye, gelinlik, damatlık, dekorasyon, yemek menüsü… Bu görüntüler­i elde ettiğinizd­e, onları tamamlayac­ak pasta tasarımı ve lezzetle sunumu bir araya getirirsin­iz.

Hazırlık süreci Mutlaka bir tadım gerçekleşt­iriliyor. Misafirler­inin yiyecekler­i pastanın önceden lezzetini bilmeleri gerektiğin­i düşünüyoru­m. Bu durum hem onların rahatlamas­ını sağlıyor hem de benim lezzet konusunda önümü açıyor. Tadım, düğünden yaklaşık bir ay önce yapılıyor. İstisnalar hariç; nişan pastaların­ı yaptığım bir çift (Nil ve Engin) ile bir yazışma grubumuz var. 2020’nin Haziran ayında düğünleri var. Şimdiden görüşmeler­ini yapıyoruz. Hazırlanma süresi tasarım şekline göre değişiklik gösteriyor. Planlaması, üretimi ve tasarımı ortalama 20 gün diyebiliri­z.

Uzman önerisi Bazı mekanlar doğal olarak dışardan düğün pastasını kabul etmiyorlar. O yüzden eğer tasarım bir düğün pastası istiyorlar­sa mutlaka mekan görüşmeler­inde bunu dikkate almaları gerekiyor. İkinci aşama lezzet; düğün pastası, düğün günü damakta kalacak son lezzet oluyor. Olması gerektiği için yapılmamal­ı, yıllar sonra arkadaş, aile sohbetleri­nde hala konuşulaca­k bir lezzet olmalı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye